Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Glasbeno in plesno doživetje - Poletje v Vipavskem Križu

Minuli četrtek so tolminski bigbandovci ajdovsko občinstvo prijetno presenetili z izjemnim glasbenim doživetjem. Jazz Punt Big Band je grajsko obzidje napolnil s širokim izborom uspešnic britanske skupine Queen in uresničil pomenljivo naslovljen program: We Will Rock You.

Na odru sta se v ospredju izmenjevala vokalista Tanja Srednik in Jaša Šaban. Močan vokal Jaše Šabana se je izvrstno ujel z bogatim zvokom big banda. Energična Tanja Srednik je navdušila s svojimi doživetimi interpretacijami. Oba solista sta dodelila vreden hommáge neponovljivemu Freddyju Mercuryju.

PVK_JPBB_1_foto_Jernej_Humar

Priljubljene uspešnice so botrovale izjemnemu vzdušju koncerta. Homogeno in doživeto igranje Jazz Punt Big Banda je za sabo kmalu potegnilo tudi številno občinstvo. Po koncu skladbe We Will Rock You, ki je programu dala naslov, se je značilo ritmično ploskanje razlilo v glasen aplavz podkrepljen z vzkliki navdušenja. Bohemian Rhapsody, ki na takšnem koncertu ne sme manjkati, je bila tokrat slišana le v inštrumentalni priredbi in razkazala vse izvajalske nianse Jazz Punt Big Banda. Izstopajoči soli so bili ujemajoč kontrast harmonijam sekcij, ki so nosile bistvo znanih melodij. Uživanje poznavalske publike je bilo očitno iz pozibavanja ob glasbi, saj je bilo ob taki moči glasbe nemogoče sedeti nepremično. Napoved vsake naslednje skladbe je bila sprejeta z vzkliki odobravanja. Somebody to Love pa je poleg vokala Tanje Srednik zazvenela tudi v navdušenem občinstvu.

PVK_JPBB_2_foto_Jernej_Humar

V petek je bila na vrsti letošnja novost: delavnica swinga s plesnim večerom. Uvodna osvežitev v obliki kratkotrajne plohe je pripravila ravno pravšnje ozračje za plesno razgrete tečajnike. Že vešči so bili dober vzor tistim, ki so pogumno plesali prve korake, vsem pa je bilo skupno navdušenje, da se kaj takega končno dogaja tudi v naših krajih. Za vse, ki ste večer zamudili, imate novo priložnost 20. avgusta, da se zavrtite pod spretnim vodstvom plesalcev družbe Usak patk swing.

PVK 2021-1920x1080px-Event 05-min

Ta teden pa julijske dogodke zaključuje filmski večer. Na ogled bo nov dokumentarni film Septembrska klasa o skupini mladih fantov na služenju vojaškega roka nekaj let pred razpadom Jugoslavije. Dogajanje se bo začelo v četrtek ob 21. uri z uvodnim pogovorom z režiserjem Igorjem Šterkom.

 

* Naslovna fotografija: Nika Zuljan // Ostale fotografije: Jernej Humar

 

Sara Štrancar

#ajdovščina, #novice, #turizem, #vipavska dolina, #kultura, #glasba, #vipavskikriž, #reportaža, #poletje

Kolofon