Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski planinci nad 3000

Kar 54 pohodnikov se je pod vodstvom Ožbeja Marca udeležilo pohoda na 3152 visoki Piz Boe, najvišji vrh v pogorju Sella v Dolomitih. Nekateri so vrh obiskali prvič. Med njimi so bili pohodniki, ki so vrh osvojili že večkrat. Med pohodniki so bili otroci pa tudi starejši in tisti vmes. Kar pisana druščina torej.

Za vse pa je bil ta pohod kot dolgo pričakovana poslastica po postu, ki jim ga je narekovala korona in jih omejila na pohode v domačih hribih in gorah. S pohodom so pričeli v Passo Pordoi. Nekaj pohodnikov, ki sta jih vodil Tomislav Klančnik in Petra Fučka, se je na vrh odpravilo in ga tudi osvojilo po izjemno težki ferati Via Ferrata Cesare Piazzetta. Ostali so se na vrh odpravili po lažji poti in vsi uspešno osvojili vrh.

Piz Boe // Planinsko društvo Ajdovščina 2021

Vsi so si bili edini, da gredo zasluge za uspešen pohod vodniku Ožbeju Marcu - načelniku vodniškega odseka v Planinskem društvu Ajdovščina. Vse je bilo izpeljano odlično: od navodil, ki so jih pred pohodom dobili na maile, do samega pohoda,  tako da so vrh dosegli vsi udeleženci, ne glede na kondicijo. Ajdovski planinci pa se že ozirajo po naslednjem pohodu.

Piz Boe // Planinsko društvo Ajdovščina 2021

 

* Vir in fotografije: Planinsko društvo Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#rekreacija, #alpinizem, #ajdovščina, #novice, #reportaža

Kolofon