Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nepričakovan olimpijski obisk v Ajdovščini

Za precejšnje presenečenje in navdušenje je danes poskrbel slovenski zlati olimpijec Primož Roglič, ki se je nepričakovano pojavil v Ajdovščini. Krajši postanek na petrolovem bencinskem servisu je bil dovolj, da ga je opazilo, kar nekaj domačih ljubiteljev kolesarstva, ki so z njim spregovorili besedico ali dve in posneli dragocen »selfie«.

Slovenski kolesar Primož Roglič, ki je tako navdušil na Olimpijskih igrah v Tokiu, kjer je dobesedno deklasiral konkurenco v vožnji na čas, je v teh dneh že v domovini in v polnih pripravah na novo tritedensko klasiko, špansko Vuelto. Dirka po Pirenejskem polotoku se prične že v soboto, 14. avgusta, zaključila pa se bo v soboto, 5. septembra. Na njej bo zmago branil Primož Roglič, ki je bil v Španiji najboljši že v letu 2019 in bo tako letos naskakoval tretje zaporedno slavje.

Morda mu bo dodatnih moči in energije vlil tudi obisk Vipavske doline, ki si jo je za trening izbral prav danes, prazne »bidone« pa je napolnil v Ajdovščini. Obenem je razveselil še nekaj naključnih obiskovalcev, s katerimi mu ni bilo težko izmenjati par besedic in posneti »selfie«. Velik človek, tako na kolesu, kot tudi brez njega.

Ajdovščino sta tako v slabih dveh mesecih obiskala oba trenutno najboljša kolesarja na svetu, potem ko je Lavričev trg »gostil« Tadeja Pogačarja ob štartu ene izmed etap letošnje Dirke po Sloveniji.

 

* Naslovna fotografija: Wajdusna.com

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport, #kolesarstvo

Kolofon