Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Mariboru in Ljubljani znova lep uspeh za ajdovski Črn trn

Čez vikend so bili znova na delu številni člani Kolesarskega klub Črn trn iz Ajdovščine. Na mariborskem Pohorju je potekalo evropsko prvenstvo discipline »downhill«, kjer je za najboljši slovenski rezultat med člani poskrbel Luka Berginc. V Ljubljani pa so se na pokalu Alpe Adria zbrali tekmovalci discipline BMX Race, kjer so bile barve Črnega trna ravno tako odlično zastopane.

Slovenska gorska kolesarka Monika Hrastnik, nekoč članica ajdovskega Črnega trna, je nova evropska prvakinja v spustu. V domačem Mariboru je za drugi naslov evropske prvakinje v karieri v tej disciplini ugnala Italijanko Eleonoro Farina in še eno Italijanko Veronika Widmann. V moški konkurenci je slavil Francoz Loris Vergier, lanski zmagovalec obeh dirk svetovnega pokala v Mariboru, ki je bil hitrejši od svojega rojaka Benoita Coulangesa, bron je osvojil dvakratni svetovni prvak, Britanec Danny Hart. Najhitrejša Slovenca Luka Berginc in Jure Žabjek sta se uvrstila na 13. in 14. mesto, le 11 stotink sekunde narazen, za Vergierjem sta zaostala dobrih 7 sekund in pol.

Luka Berginc // KK Črn trn

Pester dirkaški vikend sredi Ljubljane je zaznamovala že šesta izvedba BMX Race Ljubljana. Dva dneva odličnih voženj in dva dneva, ki sta štela za regijski pokal Alpe-Adria BMX in slovenski pokal. Nedeljska preizkušnja pa je bila kot češnja na torti, saj je bila rangirana kot UCI C1! Da so tekmovalci Črnega trna v dobri formi pa pričajo rezultati, ki so jih dosegli. V sobotnem dirkanju so črnozeleni dresi kar štirikrat stopili na zmagovalne stopničke, od tega trikrat na najvišjo. V svojih kategorijah so zmage pobrali Nejc Sever, Tim Rovtar in Rok Bajc, na tretje mesto pa se je zavihtel Lenart Sever. Tudi nedeljska dirka je prinesla veselje v ajdovski tabor, zanj sta z zmagami poskrbela znova Tim Rovtar in Rok Bajc.

 

* Vir: MTB.si

* Naslovna fotografija: Grega Stopar

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon