Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Budanjah slovesno odprli nov Muzej in stalno razstavo posnetkov starih fotografij

Nadvse slovesno je bilo v soboto v Budanjah kjer so v sklopu projekta Moja pobuda odprli Muzej in stalno razstavo posnetkov starih fotografij. Na ogled je več kot 500 predmetov iz bogate zgodovine kraja, na voljo pa je tudi razstava posnetkov in starih fotografij.

Participativni proračun občine Ajdovščina, poimenovan Moja pobuda, je postregel s še eno pomembno pridobitvijo, ki bo poskrbela za prenos bogatega zgodovinskega izročila v Budanjah. Tamkajšnji krajani in krajanke so s skupnimi močmi poskrbeli, da se v njihovi vasi odslej lahko ustavite tudi v pravem muzeju. Nahaja se v prostorih nekdanje osnovne šole kjer je v spodnjih prostorih pred časom že nastal nov prostor za druženje, ki ga s pridom uporabljajo predvsem mladi. 

Budanje muzej

Nadstropje višje pa je svoje mesto našel muzej, ki prikazuje vas in pomembne domačine skozi čas. Krajanke in krajani so sami prispevali predmete, ki so jih pobudniki projekta skrbno zbrali, očistili in lično postavili v muzejsko zbirko. Ta šteje več kot 500 predmetov, zaobjema pa tudi razstavo posnetkov in starih fotografij. Nova pridobitev Budanj je prispevek vseh krajank in krajanov in bo ostala na ogled tudi za vse prihodnje rodove. Odprtje muzeja je pozdravil in obiskal tudi župan občina Ajdovščina, Tadej Beočanin, ki je ob tej priložnosti dejal: »Odlično sodelovanje krajanov, organiziranost in želja po ohranjanju dediščine so vrline, ki so v Budanjah še kako žive. Čestitke vsem,ki ste prispevali k postavitvi tako imenitne muzejske zbirke

Budanje muzej

234319585 2034987959997425 3650113635859529202 n

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Fotografije: KS Budanje Facebook

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #razstava, #zgodovina, #mojapobuda, #budanje

Kolofon