Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Galeriji Hiša mladih na ogled risbe iz domačih krajev Julijane Božič

Galerija Hiša mladih, ki jo najdete v prostorih ajdovskega Mladinskega kulturnega centra, predstavlja novo razstavno postavitev. Svoja dela je na ogled postavila domača likovna ustvarjalka Julijana Božič. Članica Društva likovnih umetnikov Severne Primorske se predstavlja z deli iz dveh serij: Iz domačih krajev ter Kartoline z' Vipavske doline. Vabljeni k ogledu.

Domačinka Julijana Božič se predstavlja z deli iz dveh serij: Iz domačih krajev ter Kartoline z' Vipavske doline. Gre za slike / risbe manjšega formata. Prva je v tehniki akvarela, druga pa rjav tuš ter suha barvica. Na razstavi so na ogled krajinski motivi avtoričinega domačega kraja ter okolice. Pelje nas po njenih poteh in videnjih. V delih se čuti emotivna povezanost avtorice z bivanjskim okoljem rojstnega kraja.

Julijana Božič

V seriji Iz domačih krajev njeno doživljanje trenutka in ambienta izraža skozi močan kolorit, barvit izbor močnih, včasih kontrastnih barvnih kombinacij ter avtorskih potez. Tehniko akvarela avtorica uporabi kot poseben risarski pristop do tehnike s črtami. Skozi te sledi ujame lastno doživljanje izbranega koščka doline, pripoveduje o lokalnih posebnostih (kot je na primer burja) kmečkih opravilih in značilnostih krajine hkrati pa v risbo vključuje dinamiko. Te so večinoma prazne krajine brez ljudi. Lahko jih doživljamo tudi kot bi odzvanjale praznost sodobnega časa odtujenosti in osame.

Julijana Božič

Serija Kartoline z' Vipavske doline orisuje posebne razgledniške motive iz Vipavske doline. Te avtorica interpretira z rjavim tušem in suhimi barvicami. Spominjajo na starinske razglednice, imajo pa močno poudarjeno avtorsko noto. So drobne osebne izpovedi danega prostora in časa. 

Julijana Božič

Vabljeni k ogledu. Razstava, ki bo na ogled do 10. septembra 2021, je prodajna in je lepa priložnost za darilo, če iščete nekaj domačega zase ali za svoje najdražje.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #razstava, #umetnost

Kolofon