Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Luka Dončić in 207 zasluženih milijonov razlogov za nepozabno zabavo na Dvorcu Zemono

Mnogi ste sinoči okrog 22. ure opazili razkošen ognjemet, ki je razsvetlil nebo nad Dvorcem Zemono v Vipavski dolini. Ni šlo za prezgodnje praznovanje novega leta, ognjemet je bil v čast Luki Dončiću ob podpisu nove pogodbe z Dallas Mavericksi in uspehu slovenske košarkarske reprezentance na Olimpijskih igrah v Tokiu. Sledila je zabava v Gostilni pri Lojzetu na kateri ni manjkalo eminentnih gostov, za glasbene ritme pa je skrbela Severina.

Pred dnevi se je iz Tokia vrnila slovenska košarkarska reprezentanca, ki je z uvrstitvijo v polfinale dosegla izjemen rezultat in popolnoma obnorela slovensko občinstvo. Žal je le malo zmanjkalo do kolajne a priložnosti zanjo bodo še prišle. Tudi po zaslugi verjetno trenutno najboljšega košarkarja na svetu, Luke Dončića. Slednji ima v teh dneh še dodaten razlog za veselje. S svojim klubom Dallas Mavericks je ravno včeraj podpisal pogodbo še za nadaljnjih pet let. Pogodba bo njegov bančni račun obogatila za dobrih 200 milijonov dolarjev, po plačilu vseh prispevkov pa mu jih bo ostalo še dobrih 100. Pogodbo mu je v podpis prinesel v Slovenijo Marc Cuban, lastnik moštva Dallas Mavericks, z njim pa so prišli še novi glavni trener Jason Kidd, svetovalec Dirk Nowitzki in menedžerja Nico Harrison ter Michale Finley.

Fotografija: Tomaž Kavčič Instagram

Dovolj razlogov za praznovanje torej. Izbrana lokacija za zabavo pa Dvorec Zemono, biser Vipavske doline, kjer stoji Gostilna pri Lojzetu. Vodi jo priznani kuharski mojster Tomaž Kavčič, ki si je za svoje gastonomske presežke prislužil Michelinovo zvezdico, v svojih prostorih pa je gostil že številne manjše ali večje svetovne zvezde. Vseeno pa v prostore njegove restavracije ne vstopijo ravno vsak dan ameriški milijarder, najboljši košarkaš na svetu in delegacija, ki v svetu lige NBA pomeni pravo smetano. Za popolno kuliso pa še celotna slovenska košarkarska reprezentanca, ki nas je tako zelo navdušila na igrah v Tokiu. Med povabljenci sta se znašla tudi Dončićev soigralec v Dallasu, Boban Majanović in nekdanji slovenski reprezentant Goran Dragić. Skupaj se je na Zemonu zabavalo okrog 100 gostov.

Fotografija: Instagram

Slavnostni večerji, ki je na krožnikih vsebovala tudi košarkaško obarvane kulinarične specialite je sledila zabava z glasbo v živo. Zanjo je poskrbela hrvaška glasbena pop ikona Severina. Med večerom so košarkarji stopili na oder in z njo zapeli in zaplesali. Kot so nam sporočili iz Gostilne pri Lojzetu je šlo dejansko za nepozaben večer, sami pa so izjemno počaščeni, da so lahko gostili tak dogodek ob tako posebni priložnosti. "Navdušeni smo nad njihovo skromnostjo in srčnostjo in skupaj z njimi se veselimo vseh uspehov" so še zapisali.

Še predno se je zabava zares začela je nebo nad Dvorcem Zemono razsvetlil bogat ognejemet, ki je trajal dobrih pet minut, zelo dobro pa so si ga lahko ogledali tudi prebivalci Loga, Depelj, Vrhpolj in Budanj. Da je vse potekalo varno so poskrbeli domači gasilci, ki so varovali območje pred morebitnim požarom.  Kdaj se je zabava zaključila pa nam ni uspelo izvedeti.

 

* Naslovna fotografija: Ekipa24

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipavska dolina, #šport, #zabava, #košarka

Kolofon