Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Vipavskem Križu na ogled dela Dareta Trobca

Vipavski Križ je v teh dneh poln turistov in obiskovalcev, mnogi med njimi pa zavijejo tudi v tamkajšnjo galerijo, ki nudi zanimiv program razstav. S svojimi likovnimi deli se pravkar predstavlja Dare Trobec, z dvema povezanima razstavama »ONA & abstrAKTI«. Na voljo vse do 27. avgusta 2021. Vabljeni k ogledu.

Dare Trobec je vedno rad risal, slikal, packal že od malega, no pa je v življenju tako, da marsikdaj za katere stvari enostavno zmanjka časa, ali pa ni volje, ni inspiracije. Tudi pri njemu je bila prisotna daljša pavza, zaradi drugih življenskih radosti; "…je bila družina, je bila muzika, je bil bicikel, je bila služba v teatru… No, pa je prišel čas, ko sem se odločil izpopolnit svoje (ne)znanje v slikarski šoli »Od pike do slike«, ko sem odkril  Društvo likovnih ustvarjalcev iz Tolmina, se včlanil vanj in se zopet predal ustvarjalnim užitkom." o sebi pove zanimiv umetnik doma iz Posočja.

Dare Trobec // Vipavski Križ

Trenutno je Dare Trobec predsednik Društva likovnih ustvarjalcev iz Tolmina. Vsa njegova slikarska dela nosijo njemu lasten pečat. Označuje jih ekspresivna in odločna poteza, praviloma na večjem formatu platna. Motivika in sporočilnost je izrazito na strani ženske. Ta ni samo inspiracija, ampak je aktivna sooblikovalka odnosa, kar Trobčeve slike tudi odsevajo.

V času otvoritve razstav je za pravo glasbeno poslastico poskrbela še večkrat nagrajena Lara Fortunat, ki iz harmonike izvablja čudovite zvoke.

Avtor in Turistično društvo Vipavski Križ vas lepo vabijo na razstavo, ki je na ogled v Galeriji Vipavski Križ do 27. avgusta 2021.

Urnik Galerije je vezan na urnik Darovi Vipavske, prikupne trgovinice z izdelki lokalnih pridelovalcev in ustvarjalcev, ki domuje v stavbi krajevnega doma Vipavski Križ.

PON, SRE, ČET: 10h do 14h, 17h do 21h
TOR : zaprto
PET: 10h - 14h , 17h do 22h
SOB: 10h - 22h
NED: 10h - 20h

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #razstava, #vipavskikriž, #umetnost

Kolofon