Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Žapužah se ponašajo s kolesarsko sekcijo DEŠK

V preteklem letu je epidemija zaznamovala tudi društvo DEŠK Žapuže. Mnogo tradicionalnih aktivnosti v njihovem kraju je bilo odpovedanih in tudi srečanja so bila bolj redka ali pa z motečimi omejitvami. Za uspešen boj proti virusom so strokovnjaki pogosto priporočali gibanje na svežem zraku v naravi. Pojavila se je ideja o kolesarski sekciji za rekreacijo, da bi te smernice lahko uresničevali v društvu.

Že jeseni so si s pomočjo donatorjev zagotovili pisane majice z napisi v barvah slovenske zastave. Ko so jim sešili zadnje drese, so stopile v veljavo najhujše omejitve, tako da so začetek kolesarjenja prestavili v letošnje leto. Letos jim je tudi Občina Ajdovščina prispevala določen del sredstev, da so si lahko oblekli tudi kolesarske hlače. Konec maja je napočil trenutek, ko se je dolga, mokra in mrzla zima poslovila in so se odpravili na promenadno vožnjo. Za začetek je bil krog z manjšimi klanci ter kombinacija asfalta ter makadama. Pot so si izbrali preko petih starodavnih kamnitih mostov, tako da so dali nekaj pozornosti na aktualno nadaljevanko 'Najini mostovi', ki je bila posneta okrog omenjenih mostov. Večji del poti je bil speljan ob reki Vipavi preko Slapa do glavnega trga v Vipavi, kjer so si privoščili sladoled.

DEŠK Žapuže

Za uspešno izpeljano novost – sekcijo okrog 30 članov, jih je pohvalila predsednica Mimica Šeme in povabila še na hladno pijačo pred dom krajanov v Žapuže, kjer so startali. Tam so pripravili že plan za naprej in sicer malo bolj zahtevne ture za krepitev telesa in duha. Med potjo niso pozabili ujeti ekipe tudi v objektiv fotoaparata.

 

* Vir in fotografije: Aleš Brecelj

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #žapuže, #kolesarstvo

Kolofon