Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Budanjski lokostrelci imajo znova kup razlogov za veselje

Znova imajo razlog za veselje tudi Budanjski lokostrelci. Medtem, ko čakajo na nastop Dejana Fabčiča na paraolimpijskih igrah v Tokiu, so se v klubu veselili dveh naslovov prvaka, dve podprvakinji in enga podprvaka na državnem prvenstvu v disciplini arrowhead. Metka Obljubek in Andraž Samec pa sta se izkazala na Mladinskem svetovnem prvenstvu na Poljskem.

Pet nastopajočih, dva prvaka, dve podprvakinji in en podprvak. To je bil izkupiček članov Budanjskih lokostrelcev na nedeljskem državnem prvenstvu v disciplini arrowhead, ki je potekalo v Zaplani. Naslov državnega prvaka sta osvojila Ivan Poljanec, veteran s sestavljenim lokom in Gašper Samec, kadet z ukrivljenim lokom. Drugo mesto pa je pripadlo Tonji Čibej, kadetinji z ukrivljenim lokom, Eli Greif, ki je nastopala v kategoriji deklic z ukrivljenim lokom in Juretu Birsi, ki strelja z ukrivljenim lokom v kategoriji kadetov.

Metka Obljubek

Metka Obljubek in Andraž Samec pa sta nadaljevala z dvoboji na Mladinskem svetovnem prvenstvu. Proti nasprotnikom sta prikazala izjemni predstavi in odlično streljanje. Andraž je svoje nastope v posamezni konkurenci končal v šestnajstini finala, od njega je bil boljši Kazahstanec Dauletkeldi Zhangbyrbay. Metka pa je v šestnajstini finala premagala Mehičanko Diano Gutierrez, v osmini finala pa je morala premoč priznati njeni reprezentančni kolegici Yatani Mora. Tako Metka kot Andraž sta bila del slovenske kadetske mešane ekipe, ki je v prvem krogu odpravila slovaško ekipo, v osmini finala pa je bila poražena proti ekipi Francije.  

Čestitke vsem.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #lokostrelstvo

Kolofon