Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Luka Berginc zasedel 35. mesto na svetovnem pokalu v Mariboru

Francoski gorski kolesar Loris Vergier je zmagovalec tekme za svetovni pokal v Mariboru. Najboljši Slovenec je bil Luka Berginc, član ajdovskega Črnega trna, na 35. mestu. Še bolje mu je šlo v sobotnih kvalifikacijah, ki jih je končal na 20. mestu. Med dekleti je nekdanja članica Črnega trna, Monika Hrastnik, zasedla četrto mesto.

Loris Vergier, v Mariboru je pretekli konec tedna postal evropski prvak, je tako na Štajerskem slavil že četrtič zapored. Lani je namreč dobil obe tekmi v svetovnem pokalu. Izjemno zanimivo preizkušnjo je evropski prvak dobil s časom 3:05,064 minute, v cilju pa je bil od rojaka Thibauta Daprelaja boljši za 1,755 sekunde. Britanec Laurie Greenland je na tretjem mestu zaostal 2,840 sekunde.

Na tekmi sta nastopila dva Slovenca. Luka Berginc, ki nastopa v dresu ajdovskega Črnega trna, je bil 35., Žak Gomilšček pa 47. Berginc je za zmagovalcem zaostal 10,180 sekunde, Gomilšček pa še dobri dve sekundi več. "Pri vstopu v prvi gozd sem naredil napako in si odpel pedal. Zato sem se lovil še kakšnih 15 sekund, se nato le sestavil in do konca celo malce pridobival. Nasploh sem zadovoljen, vse je v redu," je po preizkušnji dejal Berginc. Štiriindvajsetletnik je letos zelo zadovoljen z napredkom, čeprav povsem sam skrbi za svoje kolo in vse plača iz lastnega žepa. "To je neverjetno, tako kot sem letos napredoval, nisem še nikoli. Včerajšnje 20. mesto v kvalifikacijah je tak presežek, da še sam ne morem verjeti. Žal si moram sam financirati dirke. Kar se vidi tukaj, je prišlo vse iz mojega žepa. Naprej gremo delovno, treningi in nato dirke," je v Mariboru dejal Berginc.

Žensko preizkušnjo je v Mariboru dobila Francozinja Myriam Nicole. Najboljša slovenska tekmovalka, Monika Hrastnik, je bila četrta, s čimer je dosegla najvišjo uvrstitev na domačih dirkah v svetovnem pokalu.

Najboljši v spustu se bodo naslednjič merili na svetovnem prvenstvu v italijanskem Val di Soleju.

 

* Vir: STA

* Naslovna fotografija: Andras Oravecz

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon