Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V soboto znova na sporedu Izmenjevalnica v Ajdovščini

To soboto se bo v Skladišču Rdečega Križa Ajdovščina odvijala Izmenjevalnica oblačil, obutve, hišnih pripomočkov, sadik, semen, potaknjencev... Dobrodošli vsi, ki bi radi osvežili svoje garderobne omare ter naredili nekaj dobrega v skrbi za okolje, ki ga tekstilna industrija vse preveč bremeni z odpadki. Izmenjevalnica poteka vsako 3. soboto v mesecu.

Vabljeni, da zamenjate svoja oblačila, ki ste se jih naveličali. V poštev pridejo cela, oprana, nepoškodovana oblačila, obutev, ki jih bo lahko nosil za vami vsak. Velja načelo: prinesete 10 kosov (oblačil, obutve, modnih dodatkov), ki jih zamenjate za 10 kosov ponujenih izdelkov. Ne pozabite na semena, sadike, potaknjence rož, grmov...

Izmnenjevalnica bo potekala v soboto 16. oktobra 2021, od 9. do 12. ure, v Skladišču Rdečega Križa, Goriška 79 v Ajdovščini.

Dogodek bo izpeljan v skladu s priporočili NIJZ.

RKS - OZ Ajdovščina obenem obvešča, da bo, ob svetovnem dnevu oživljanja, ki ga obeležujemo 16. oktobra, izvedel tečaj oživljanja z uporabo defibrilatorja. Na sporedu bo v soboto, 16. oktobra, od 19. do 20.30 ure v prostorih KS Kamnje-Potoče.KS Kamnje-Potoče je ena tistih KS v občini Ajdovščina, v katerih je bil letos nameščen defibrilator. Vse prebivalce lepo vabijo, da osvežijo svoje znanje in bodo tako znali bolje rokovati z defibrilatorjem v primeru potrebe.

Na tečaju bo upoštevan pogoj PCT.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #prostovoljstvo

Kolofon