Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Uspešno izpeljan že 3. Dan mladih v Ajdovščini

V soboto, 7. avgusta 2021 , se je ob grajskem obzidju v Ajdovščini odvijal že tretji Dan mladih. Dogodek se je izvajal v obliki sejma mladinskih organizacij in organizacij za mlade in je bil namenjen tako mladim, kot tudi manj mladim obiskovalcem. Dogodek je izvedel Mladinski svet Ajdovščina, ki v občini prispeva k oblikovanju okolja za aktivno vključevanje mladih na različnih področjih.

V okviru dogodka se je tako predstavilo več različnih lokalnih organizacij za mlade, s svojo udeležbo pa so nas počastile tudi nekatere organizacije, ki imajo sedež v drugih občinah.

Na sejmu smo lahko srečali in spoznali delovanje domačih organizacij kot so Društvo tabornikov Rod Mladi bori Ajdovščina, Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina, Medobčinsko društvo prijateljev in mladine Ajdovščina, Klub Šport-ani s plesom ob drogu, Prostovoljno gasilsko društvo Ajdovščina, Razvojna agencija ROD Ajdovščina, Športno društvo Gladiators Ajdovščina, Zavod Pelikan – Karitas s programom Skupnost srečanje, Inštitut za mladinsko politiko, Lavričeva knjižnica Ajdovščina in Ljudska univerza Ajdovščina - program PUM-O: Projektno učenje mlajših odraslih.

Iz Ljubljane pa so se nam pridružili člani Mladinskega sveta Slovenije, kateri so predstavili delovanje krovnega združenja mladinskih organizacij, ki delujejo na nacionalnem nivoju, člani društva DIH - Enakopravni pod mavrico, ki pokriva tematiko človekovih pravic LGBTIQ skupnosti, SLOAM Slovenska agencija za mlade s kampanijo »I stand for something« in združenje DrogArt, ki se ukvarja z zmanjševanjem škodljivih posledic drog in alkohola med mladimi.

Glavni dogodek dneva je bila KAFEtarnica z županom občine Ajdovščina Tedejem Beočaninom, ki je v pogovoru s predsednikom Mladinskega sveta Ajdovščina Lanom Žvanutom, odgovarjal na vprašanja mladih. Mladi so imeli možnost vprašanja postaviti predhodno preko QR kode na spletu ali na samem dnevu dogodka.

Poleg sejma organizacij za mlade in obiska župana, je tekom dogodka potekal tudi spremljevalni program - kotiček z družabnimi igrami, risanje na veliko platno, glasba v živo, pogostitev z odličnimi  Mlinotestovimi krofi, mladi so se lahko preizkusili v igri ameriškega nogometa, v gašenju z gasilsko cevjo, v različnih nagradnih igrah in podobno. Ob 20.00 so nas dekleta iz Sport Pole Dance počastila s plesno točko ob drogu, ki je požela veliko navdušenja. Obiskovalci so lahko poskusili tudi pivo lokalnih pridelovalcev Pivovarne Castra.

Mladim smo predstavili možnosti aktivnega vključevanja v družbo preko sodelovanja s predstavljenimi organizacijami, preko vključitve v spletni novičnik Winfo – Informator Ajdovske mladine (kjer objavljamo širok spekter aktualnih novic za mlade), povabili pa smo jih tudi k sodelovanju pri projektih na lokalni in mednarodni ravni, ki jih v bodoče pripravljamo.

Izredno veseli smo bili vseh, ki ste si vzeli čas za obisk dogodka, ki ga mladi ustvarjamo za mlade. Nekaj utrinkov kako smo se imeli pa v foto galeriji spodaj. Se vidimo naslednje leto in ostanite mladi.

msa 2 -5msa 2 -11msa 2 -14msa 2 -7msa 2 -16msa 2 -10msa 2 -18msa 2 -19msa 2 -25msa 2 -30msa 2 -36msa 2 -21msa 2 -37msa 2 -46msa 2 -47msa 2 -46(1)msa 2 -52

 

* Vir in fotografije: Mladinski svet Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #fotogalerija, #mladi, #izobraževanje, #reportaža, #prostovoljstvo

Kolofon