Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na sporedu četrto srečanje za razvoj mestne tržnice v Ajdovščini

Vabljeni, da se udeležite novega, že četrtega srečanja, ki ga pripravlja Občina Ajdovščina v okviru projekta Prenova mestne tržnice Ajdovščina. Na sporedu bo v ponedeljek, 18. oktobra 2021, ob 18. uri, v Domu krajanov Ajdovščina. Srečanja so namenjena kmetovalcem, malim proizvajalcem lokalnih prehrambnih izdelkov, kot tudi vsem, ki želijo aktivno sodelovati pri razvoju tržnice.

Občina Ajdovščina nadaljuje z razvojem mestne tržnice, ki bo potekal v tesnem sodelovanju s ponudniki lokalne hrane Vipavske doline, prebivalci mesta ter nosilci uspešnih zgodb povezovanja ponudbe lokalne hrane, razvoja kmetijstva in podeželja. V ta namen redno potekajo srečanja, ki bodo povezala ključne akterje za razvoj mestne tržnice. Ta potekajo enkrat mesečno od julija do novembra.

Prenova mestne tržnice Ajdovščina bo v sklopu raznolikih aktivnosti veliko doprinesla tudi h krepitvi samooskrbe Vipavske doline. Načrtujejo se nove vsebine in pristopi za ohranjanje in razvoj podeželja, ureditev prostora srečevanja ponudnikov s podeželja z mestnimi prebivalci in obiskovalci mestnega jedra. Obenem pa se bo okrepila tudi ponudba lokalno pridelane hrane.

Pogoj za udeležba srečanja je PCT.

Logotipi_prijavnica

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #kmetijstvo

Kolofon