Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Janko Čebron uspešno na reliju Alpi Orientali

Sezona slovenskega državnega prvenstva v reliju se bo nadaljevala čez slabe tri tedne z relijem v Novi Gorici, zato pa so si mnogi navdušenci nad bencinskimi športi ogledali predstavo dirkačev v sosednji Furlaniji - Julijski krajini. Med nastopajočimi je bila tudi posadka Janko Čebron - Andrej Kavčič, ki je na ciljno rampo zapeljala kot najboljša v svoji skupini N4.

Tradicionalni reli Alpi Orientali, ki poteka v okolici Čedada in se nakajkrat čisto približa slovensko - italijanski meji je tudi letos ob ceste privabil številno slovensko občinstvo. Organizatorji so sicer dogodek zaradi Covid-19 situacije, uradno zaprli za občinstvo, a to ni odvrnilo mnogih navdušencev nad bencinskimi hlapi, da si prireditve ne bi ogledali v živo. Tokrat precej skrajšan reli, z le šestimi hitrostnimi preizkušnjami, strnjenimi v en tekmovalni dan, je na štartu pozdravil okrog 120 posadk, med njimi precejšnje število tistih, ki za drzne vožnje uporabljajo avtomobile razreda R5.

Zmage se je veselila posadka Andrea Crugnola - Gabriele Zanni, v čisto novem Hyundaiu i20 N Rally2, ki je premierno zapeljal na italijanske ceste. Za njim je drugo mesto osvojil Luca Rossetti s sovoznikom Manuelom Fenolijem v starejši različici Hyundai i20 R5, medtem, ko si je tretje mesto privozil Alessandro Perico z Maurom Turatijem v Škodi Fabii R5.

Andrea Crugnola - Gabriele Zanni

Reli po zelo zanimivih kotičkih Furlanije mnogokrat privabi na štart tudi številne slovenske posadke. Tokrat jih je bilo nekaj manj kot prejšnja leta, a vseeno so s svojimi vožnjami dokazali, da se lahko kosajo s tujo konkurenco. Žal do cilja ni prispela posadka Marko Grossi - Tara Berlot, ki so ji ponagajale tehnične težave, je pa zato na ciljno rampo zapeljala domača posadka Janko Čebron - Andrej Kavčič. Solidna, predvsem pa zanesljiva vožnja, je posadko nagradila s skupnim 21. mestom, obenem pa tretjim v pokalu Mitropa in z zmago v razredu N4.

Janko Čebron - Andrej Kavčič

 

* Naslovna fotografija: Branko Frelih

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon