Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dejan Fabčič ponosno vihtel slovensko zastavo na odprtju Paraolimpijskih iger

Danes je japonski cesar Naruhito uradno odprl paraolimpijske igre v Tokiu. Sama otvoritvena slovesnost se je začela ob 13. uri, na igrah, ki bodo trajale do 5. septembra, pa bo nastopilo sedem slovenskih športnikov. Slovenska ekipa v Tokiu bo nekakšna mešanica izkušenj in mladosti, na slavnostnem odprtju pa je slovensko zastavo nosil Dejan Fabčič, član kluba Budanjski lokostrelci.

Potem ko je 8. avgusta na stadionu v Tokiu ugasnil olimpijski ogenj, ga je danes za dva tedna zamenjal še paraolimpijski. Plamenica je v teh dneh končala pot po Japonski, na slavnostnem odprtju pa je nato plamen paraolimpijskega gibanja zažarel na osrednjem športnem objektu japonske prestolnice.

Nosilec slovenske zastave na otvoritveni slovesnosti je bil Dejan Fabčič. Po eni strani je izkušen parašportnik, saj bodo igre na Japonskem že njegove tretje, po drugi pa neke vrste novinec. Letos bo namreč nastopil v lokostrelstvu, kar bo že njegova tretja športna panoga na največjem tekmovanju športnikov invalidov. Dejan Fabčič je sicer član kluba Budanjski lokostrelci, obenem pa tudi zdravnik interne medicine in vodja ambulante za bolezni ščitnice in diabetes v Novi Gorici.

 

* Vir: STA

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #lokostrelstvo, #novice, #ajdovščina

Kolofon