Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kolesarske barve Črnega Trna in Kamplca odlično zastopane na tekmah širom Slovenije in v Avstriji

Pester kolesarski vikend ni zaznamovalo le svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu, kjer ni manjkalo ajdovskega pridiha. Na sporedu so bile tudi številne druge tekme, kjer so se dobro odrezali člani klubov KK Črn trn in Kamplc Racing Teama. Njihove barve smo lahko videli v Kočevju, Sv. Juriju, Zagorju od Savi in v avstrijskem Muhlenu. Čestitke vsem za dobre rezultate.

Po Ajdovščini, Gorjancih in Koroški je letošnja “prva liga” serije SloEnduro obiskala še Kočevje in tamkajšnji MTB trail center. 52 udeležencev so čakale tri hitrostne preizkušnje, na treningu in dirki so skupaj premagali nekaj več kot 1400 višinskih metrov vzponov in seveda tudi spustov. Mlajši od 17 let, teh je bilo na startu kar 51, pa so dirko zaključili po drugi hitrostni preizkušnji, torej nekako pri polovici višinske razlike. 

V elitni konkurenci sta zmago slavila David Ivartnik med fanti ter Ana Tancik med dekleti, Rok Bavdaž (Črn trn) je osvojil osmo mesto. Barve Črnega trna in Kamplca pa so bile precej pogosto zastopane tudi v ostalih kategorijah. V kategoriji Master1 sta Blaž Černigoj in Janez Praček osvojila drugo in šesto mesto, drugi je bil tudi Marko Prosen v kategoriji Master2, Martin Brus pa je bil najboljši med tekmovalci kategorije Master3. Vsi so člani kluba Kamplc. Številni pa so ajdovske barve zastopali v najmlajših konkurencah. Med tistimi do 15 let so člani Kamplca, Blaž Stres, Loris Tabaj, Ian Laharnar in Alen Trošt osvojili 7,8,10 in 13. mesto, Patrik Cigoj in Nejc Širca iz Črnega trna pa sta bila 14. in 16. Do cilja ni uspelo priti Jakobu Pračku in Aljažu Prosenu. V kategoriji do 17 let je za veselje v Črnem trnu poskrbel Miha Jerkič, ki je premagal vse tekmovalce in zasluženo stopil na najvišjo stopničko. Patrik Trošt, Gašper Prelc, Tine Seražin, Nejc Trošt in Aleks Pintar so za Kamplc Racing team osvojili 7,10, 12, 19 in 25 mesto, Nal Korenjak iz Črnega trna pa se je moral zadovoljiti z 21. mestom.

Klasični finale SloEndura bo čez dober mesec dni, 3. oktobra, v Grožnjanu.

Blaž Stres

Počivali pa niso niti ostali člani Črnega trna, ki so nastopali še na treh različnih tekmovanjih. Matija Krečič je slavil zmago v kategoriji U11 na prvi tekmi B4X pokala, ki je potakala v Sv. Juriju, na znameniti progi Trebaš. Tobija Pregelj je v kategoriji do 15 let stopil na tretjo stopničko. 

B4X Trebaš 2021

BMX tekmovalci so se zbrali na tekmi za pokal Alpe Adria v avstrijskem Muhlenu. Barve Črnega trna sta zastopala Nik Prek in Beno Batič. Nik je v soboto osvojil peto mesto, v nedeljo pa mu je uspelo priti do zmagovalnega odra, bil je tretji. Oba dneva je na stopničkah stal Beno Batič, v soboto na tretji, v nedeljo pa najvišji. 

BMX Muhlen 2021

Barve Črnega trna pa smo lahko videli tudi na prvi tekmi serije dirk Pumpaj Slovenija, ki je potekala na "pumptracku" v Zagorju ob Savi. Udeležila sta se je Tim Rovtar in Luka Barut in se oba veselila drugega mesta. Vsak v svoji kategoriji seveda.

Tim Rovtar Pumpaj Slovenija 2021

Čestitke vsem.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon