Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovske Pale bodo znova gostile Kolesarski festival

September je v Ajdovščini vedno kolesarsko obarvan in tudi letos se člani kluba Črn trn pripravljajo na pestro dogajanje v Palah. Že ta vikend bo na sporedu Kolesarski festival, ki letos znova prinaša tudi olimpijsko disciplino,kolesarski kros. Dogajanje se z dirko za pokal B4X prične že v petek popoldan.

Že nekaj dni je v ajdovskih Palah precej živahno. Marljivi člani Kolesarskega kluba Črn trn se pripravljajo na novo izvedbo tradicionalnega Kolesarskega festivala, kar pomeni pospešeno urejanje kolesarskih površin. Dogajanje je sicer uradno zaprto za gledalce, a velik prostor vseeno omogoča, da si lahko, kdor želi, malce bolj od daleč ogleda zanimive kolesarske boje.

Pestro dogajanje se prične že ta petek, 3. septembra, ko bo na sporedu B4X tekma na mali pump progi v Palah. Kolesarski dvoboj, ki je v Ajdovščini že stalnica, je namenjen predvsem najmlajšim kolesarjem, a za zabavo se ga udeleži tudi precej tistih že bolj izkušenih "dirk bikerjev". Resno dirkanje prične ob 16. uri.

15-IMG_3683

Sobota bo znova v znamenju 4Krosa. Proga pod pobočjem Škola bo znova gostila boje za naslov državnega prvaka in pričakovati je izjemno zanimive in spektakularne nastope najboljših slovenskih kolesarjev v tej disciplini. Prvenstvo je v Ajdovščini redno na sporedu že od leta 2014, kot po tekočem traku pa gre naslov najboljšega v roke ajdovskemu klubu. Le Kevinu Bergincu (Unior Devinci Factory Racing) je pred tremi leti uspelo prekiniti to tradicijo.. Naslov članskega državnega prvaka bo branil Urban Rotnik (KK Črn trn).

20-IMG_3785

Ajdovščina pa je znova prizorišče v slovenskem pokalu v olimpijski disciplini kolesarski kros. Leta 2013 smo sicer pri nas gostili državno prvenstvo v eliminatorju, olimpijski kros pa je seveda čisto nekaj drugega. Krog s štartom in ciljem v Palah je speljan čez Škol, dolg je 4 km z višinsko razliko 110 m in vodi tudi skozi skozi mini park Frutabela. Dirka v krosu bo potekala v nedeljo. Najmlajši začnejo ob 10. uri, člani, članice, amaterji in veterani pastartajo malce kasneje.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon