Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dejan Fabčič tekmovanje na paraolimpijskih igrah zaključil v osmini finala

Na paraolimpijskih igrah v Tokiu sta v petek nastopila dva Slovenca. Tim Žnidaršič Svenšek je na 100 metrov hrbtno osvojil 16. mesto, lokostrelec Dejan Fabčič, sicer član kluba Budanjski lokostrelci, pa je tekmovanje sklenil v osmini finala. To so bile za Fabčiča že tretje paraolimpijske igre, a prve na katerih je nastopil v lokostrelstvu. Čestitke.

Dejan Fabčič je svojo tretjo paraolimpijsko izkušnjo po letih 2008 in 2016, a prvo lokostrelsko, začel prejšnji teden s solidnim kvalifikacijskim nastopom v disciplini ukrivljeni lok. Z 20. izhodiščem je za tekmeca dobil Mehičana Sameula Molino, 13. iz kvalifikacij.

Optimistične napovedi iz njegovega tabora pred tekmo se se pokazale za upravičene. Fabčič je ne le preskočil prvo oviro, ampak mehiškemu tekmecu ni dovolil, da bi se mu sploh približal. Za napredovanje je potreboval le tri serije oziroma devet puščic, saj je zmagal s 6:0, zadel tudi štiri desetice in tako ekspresno zapustil danes deževno prizorišče lokostrelskih obračunov.

"Prvi nastop je za mano, zelo sem vesel, potrudil sem se, da sem delal res dobre strele, tako kot sva se z Brino dogovorila. Kot vseskozi pravim, če so dobri streli, so tudi dobri zadetki, in danes so bili dobri zadetki," je po prvem delu naloge pojasnil Fabčič. "Pogoji so zahtevni, ampak nekaj takšnih tekem v dežju je letos že za njim. Ne bi rekla, da je bila samozavest, ampak odločna izvedba. Držal se je načrta in to se je obrestovalo," pa je bila zadovoljna tudi njegova trenerka Brina Božič.

Naslednji nasprotnik Fabčiča je bil Nemec Maik Szarszewski, ki je s 6:2 ugnal Tajca Hanreuchaia Netsirija. Szarszweski je bil v kvalifikacijah le 29., a je vseeno izločil četrtega iz prvega tekmovalnega dne. Očitno je Szarszewski v izjemni dnevni formi, saj je nato gladko s 6:0 izločil Fabčiča, ki je bil blizu uspeha le v drugi seriji (27:28), potem ko je prvo izgubil s 23:27 in tretjo s 24:27.

"Nasprotnik je res dobro streljal. Ampak vsi, ki smo prišli naprej, smo dobri. Lahko bi premagal vsakega, pa tudi vsak lahko premaga mene. Veliko je odvisno od sreče, znanja, izkušenj, tudi vremenskih razmer. Nisem imel nobenih možnosti, že dolgo je na sceni in ima veliko kilometrine," je po tekmi priznal slovenski lokostrelec.

Čestitke Dejanu Fabčiču za zelo dober nastop na paraolimpijskih igrah v Tokiu.

 

* Vir: STA

* Naslovna fotografija: Šport invalidov

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #lokostrelstvo

Kolofon