Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Sokrajani priredili sprejem za paraolimpijca Dejana Fabčiča

Nadvse slovesno je bilo včerajšnje nedeljsko popoldne v Podnanosu. Množica navijačev in podpornikov je namreč pričakala prihod Dejana Fabčiča, ki je odlično zastopal slovenske barve na paraolimpijskih igrah v Tokiu. Član kluba Budanjski lokostrelci se je na igrah uspel uvrstiti v osmino finala in s tem povsem opravičil nastop na Japonskem.

Lokostrelec Dejan Fabčič, sicer član kluba Budanjski lokostrelci, je tekmovanje na paraolimpijskih igrah sklenil v osmini finala. To so bile za Fabčiča že tretje paraolimpijske igre, a prve na katerih je nastopil v lokostrelstvu. Tekmovanje je začel s solidnim kvalifikacijskim nastopom v disciplini ukrivljeni lok. Z 20. izhodiščem je za tekmeca dobil Mehičana Sameula Molino, 13. iz kvalifikacij. Nasprotnik mu ni povzročil večjih preglavic in sledil je nastop v osmini finala. Nasprotnik Fabčiča je bil Nemec Maik Szarszewski, ki je bil v kvalifikacijah le 29., a je vseeno izločil četrtega iz prvega tekmovalnega dne. Očitno je bil Szarszewski v izjemni dnevni formi, saj je nato gladko s 6:0 izločil Fabčiča, ki je bil blizu uspeha le v drugi seriji (27:28), potem ko je prvo izgubil s 23:27 in tretjo s 24:27. Vseeno je bil slovenski lokostrelec zadovoljen z nastopom, priznal pa je, da mu je v ključnih trenutkih malce zmanjkalo izkušenj in kilometrine v lokostrelstvu.

Dejan Fabčič sprejem 2021

Kljub vsemu si je Dejan Fabčič zaslužil sprejem v domačem kraju, saj se ne zgodi ravno vsak dan, da sokrajan zastopa slovenske barve na tako velikem športnem tekovanju. Sprejema se je seveda udeležila tudi Fabčičeva trenerka, Brina Božič, ki ima največ zaslug za to, da je do nastopa v Tokiu sploh prišlo. Kot poročajo Primorske novice je ob dogodku župan občine Vipava Goran Kodelja, Dejana Fabčiča, povabil na srečanje ob svečanem vpisu v zlato knjigo dosežkov občanov občine Vipava. Čestitke in priložnostna darila je Dejan prejel še od predsednika podnanoške krajevne skupnosti Mihe Božiča, od predsednika Športne zveze Ajdovščina Miloša Popovića in od predstavnika budanjskih lokostrelcev Primoža Bratine.

Dejan Fabčič sprejem 2021

Kulturni program je oblikoval komorni zbor Vipavska, kateremu se je - potem ko je pred vaščani strnil nekaj zahval za podporo in japonskih vtisov - pridružil tudi Dejan Fabčič, ki je kot dober tenor sicer eden stebrov zbora. Zagotovil je, da bo trdo treniral do naslednjih iger v Parizu, kjer bo - če bo šlo vse po načrtih - eden stebrov reprezentance.

 

* Vir: Primorske novice

* Fotografije: Goran Kodelja Facebook

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #lokostrelstvo, #podnanos

Kolofon