Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini je potekal največji plesni tabor v Evropi

V zadnjem tednu avgusta se je v Ajdovščini, na Policah, že tretje leto zapored odvil Empire Dance Camp, ki je bil letošnje leto po številu udeležencev največji plesni tabor v Evropi. Udeležilo se ga je 270 plesalcev, med njimi kar 240 plesalcev iz Slovenije ter 30 plesalcev iz tujine (Belgije, Francije, Nemčije, Italije, Hrvaške, Srbije in Črne Gore).

Na dogodku je plesno znanje Hip Hop-a, Jazz Balet-a in drugih popularnih plesnih disciplin delilo 9 slovenskih in 9 mednarodnih trenerjev, plesalci pa so imeli v sklopu 6 dni na voljo kar 25 delavnic. Festivalsko vzdušje so z večernimi dogodki popestrili tudi glasbeni izvajalci Boštjan "Nipke" Nipič in Maja "Sheby" Šebenik, organizatorji pa so v torek priredili poseben večerni plesni spektakel EDC BATTLE NIGHT v sklopu katerega so potekale plesne bitke in glasbeni nastopi.

Koncert NIPKE

Dogodek je bil tudi letošnje leto že drugič podprt s strani Občine Ajdovščina in sponzorjev The Athlete's foot, Intersport, Fructal, Cockta in Radenska. Zaradi vsakoletne eksponantne rasti v številu domačih in tujih udeležencev bosta organizatorja dogodka (Kristina Zarić in Anže Zalar) že naslednje leto iskala še dodatne nastanitvene možnosti za goste tabora, ki se v Ajdovščino vsakič znova vračajo tudi zaradi odlične turistične in kulinarične ponudbe. 

čakalnica270 udeležencevdelavnicegostje iz tujineorganizatorja

ekipa

 

* Vir in fotografije: Empire Dance Camp

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #fotogalerija, #ples, #novice, #ajdovščina

Kolofon