Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Poloni Ličen Kunaver nagrada na 56. mednarodnemu slikarskemu Ex-temporu v Piranu

V soboto zvečer je bilo po podelitvi nagrad odprtje razstave 56. mednarodnega slikarskega Ex-tempora Piran 2021 na katerem sodelujeta tudi dva ajdovska umetnika, Polona Ličen Kunaver in David Ličen. Likovni dogodek v Piranu je prepoznaven po svojem tekmovalnem značaju in dolgi, več kot polstoletni tradiciji. Udeležujejo se ga akademsko izobraženi in ljubiteljski ustvarjalci vseh generacij iz Slovenije in drugih, predvsem sosednjih držav.

Na mednarodni slikarski Ex-tempore Piran 2021 se je prijavilo 195 udeležencev, oddanih je bilo 151 likovnih del. Razstava je postavljena v prostorih Mestne galerije Piran in razstavišča Monfort v Portorožu. Mednarodna strokovna žirija pod vodstvom Mirana Moharja  je vsa dela ocenila in za razstavo odbrala 90 likovnih del. 

David Ličen

Med razstavljalci sta tudi člana Društva Lična hiša Polona Kunaver Ličen in David Ličen.  Polona, ki razstavlja pod umetniškim imenom Lona Verlich, je za svojo sliko z naslovom »Sanje o boljših časih« prejela  priznanje strokovne žirije in veliko hotelsko nagrado hotela Piran. Razstava je na ogled do 31. oktobra 2021.

Čestitke.

 

Niko Ličen

#ajdovščina, #novice, #kultura, #razstava, #umetnost

Kolofon