Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Delavnice kreativnega pisanja tudi letos pod okriljem Lavričeve knjižnice iz Ajdovščine

Delavnice kreativnega pisanja v organizaciji Lavričeve knjižnice Ajdovščina potekajo že od leta 2014, ko je knjižnica zaznamovala 140-letnico. V letu 2020 se je v začetni tečaj vpisalo 14 slušateljev iz vse Slovenije, nadaljevalnega pa se je udeležilo 7 slušateljev. Zaradi epidemije so potekale na daljavo. Lavričeva knjižnica obenem vabi tudi na dve zelo zanimivi predstavitvi knjižnih novosti iz domačih logov.

Delavnice kreativnega pisanja bodo pod mentorstvom pisatelja iz Ajdovščine Bojana Bizjaka potekale tudi letos, in sicer v treh skupinah: začetni, nadaljevalni in napredni skupini. Prijaviti se je mogoče v Lavričevi knjižnici in njenih enotah, prijavnico je mogoče natisniti tudi s spletne strani knjižnice. Zaradi negotovih razmer bodo tudi v sezoni 2021-2022 potekale na daljavo. Zaključile se bodo v maju 2020. Začetna skupina prične z delom že 14. septembra.

Lavričeva knjižnica pa vabi tudi na dve izjemno zanimivi predstavitvi knjig. Najprej dnevniške zapise DANILO LOKAR, DNEVNIKI 1983-1988 ajdovskega pisatelja in zdravnika dr. Danila Lokarja, ki jih je pripravila za objavo Ivana Slamič. To je tretja knjiga, ki jo je iz naslova skrbništva nad Lokarjevo  literarno zapuščino izdala ajdovska knjižnica. Predstavitev je načrtovana za 14. september.

Te dni pa je izšla tudi obsežna monografija o prvi svetovni vojni na območju gornje Vipavske doline. Izšla je v sodelovanju Lavričeve knjižnice in Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina v okviru projekta sodelovanja lokalnih akcijskih skupin Pot miru - dediščina prve svetovne vojne. Predstavitev je načrtovana za 29. september.

Kmalu bodo začele tudi pravljice za otroke med 4. in 7. letom starosti ter redna bralna srečanja in študijski krožki.

 

* Vir: Lavričeva knjižnica Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #literartura, #izobraževanje

Kolofon