Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vrhunski rezultati ajdovskih plesalk in plesalcev na evropskem prvenstvu na Poljskem

V preteklih dneh je na Poljskem potekalo evropsko prvenstvo za plesalke in plesalce Hip Hop, Electric boogie in Breakdance plesov. Ajdovščino in s tem Slovenijo je zastopalo tudi precej tekmovalk in tekmovalcev iz domačih klubov ADC in EL1 - Plesna scena. Domov so se vrnili s srebrom članske Hip Hop formacije, bron pa je s slovensko ekipo breakdancerjev osvojil tudi mladi Jon Ličen. Čestitke vsem.

Ples ni cilj, ampak je raznoliko, razgibano, pustolovsko potovanje – če želimo, bo poti pred nami vedno dovolj in vsaka pot nas bo nekam pripeljala. Tako nekako pravijo v obeh ajdovskih plesnih klubih, kjer s svojim delom dokazujejo, da se na naših tleh razvijajo odlični plesalci in plesalke. Zato ne čudi številna odprava na Poljsko, v Brezeg Dolny, kjer je v preteklih dneh potekalo Evropsko prvenstvo IDO European, ki pod eno streho združuje najboljše HiP Hop, breakdance in electric boogie plesalke ter plesalce.

Izjemno lep rezultat je uspel članki Hip Hop formaciji plesnega kluba ADC, ki je v močni mednarodni konkurenci osvojila srebrno medaljo. "Uspeh je bil že to, da smo se kvalificirali na evropsko prvenstvo in sicer s tretjim mestom na državnem prvenstvu. Nato smo bili veseli, da smo si priplesali finale, češnjica  na vrhu smetane pa je srebro. Smo izjemni plesalci in na vsakem evropskem ali svetovnem tekmovanju s ponosom zastopamo Slovenijo. Že vrsto let dosegamo izjemne rezultate in sedaj smo ponovno dokazali, da se trud, pridno delo in vztrajnost poplačajo." je uspeh pokomentirala alfa in omega Plesnega kluba ADC, Alice Stojko Saliu. Njihove barve na Poljskem so zastopali: Brigita Kuštrin, Karin Fikfak, Martin DiFalco, Kiara Trtnik Garcia, Fozia Saliu, Lana Stibilj, Manca Sirk, Neja Ličen, Lili Grudina, Elin Trobec, Neža Vrtovec, Zoja Volk, Lea Vodopivec, Tija Batič, Matic Kolar Tratnik, Evelin Bajc in Veronika Knafelc. Na evropsko prvenstvo pa se ni kvalificirala le članska skupina ampak tudi solist Nick Keber. Tekmoval je v electric boogi-ju ter hip hop solo battle med mladinci, kjer je v številčni konkurenci osvojil 28. in 18.mesto.

EL1 - Poljska

Tudi na drugem bregu Ajdovščine, pri EL1 - Plesni sceni, so lahko zelo zadovoljni z novo mednarodno izkušnjo. Mladi Gala Nera Artač in Asja Laharnar sta si z vrhunskimi rezultati na državnem tekmovanju priplesali vstopnico za evropsko prvenstvo. Plesalki sta prvič v življenju doživeli mednarodno tekmovanje, nabrali veliko novih nepozabnih izkušenj, spominov in za piko na i osvojile tudi vrhunske rezultate. Izmed 60 solistov v kategoriji solo hip-hop otroci je Gala Nera Artač osvojila osmo mesto,  Asja Laharnar pa si je priplesala prav tako odlično 23. mesto.

Jon Ličen 2021

Še za eno ajdovsko kolajno na Poljskem pa je poskrbel mladi "breakdancer" Jon Ličen, ki svoje znanje brusi v skupini Funky Rockerz, ta pa velja za nekakšno slovensko reprezentanco v tej spektakularni plesni disciplini. V močni konkurenci je fantom in dekletom uspelo osvojiti bronasto kolajno.

Čestitke vsem.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #ples

Kolofon