Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke zanesljivo vknjižile prve točke v novi sezoni

Ajdovske Police so po poletnem premoru znova gostile ligaško tekmo. V soboto so na parket stopile rokometašice Mlinotesta, ki so gostile ekipo Ptuja in brez težav zabeležile prvo zmago v sezoni. Končni izid je bil 32 : 23, največ zadetkov pa je k domači zmagi prispevala Nataša Janković Rustja.

Prejšnji ponedeljek se je s tekmo med RK Krim Mercator in ŽRK Zagorje otvorila sezona v letos prenovljeni 1. ženski rokometni ligi. tekmice. V soboto pa so na parket stopile tudi Ajdovke, ki so upravičile vlogo favoritinj in z rezultatom 32:23 premagale Ptujčanke.

Ptujčanke so obračun sicer odprle obetavno in bile v uvodnih minutah konkurenčne. Ajdovke so prvič v vodstvo prešle šele v 18. minuti. Štajerke so se v rezultatski bližini Mlinark uspele zadržati še do odmora med polčasoma, nato pa je stroj gostiteljic začel delovati na vse višjih obratih. Šest zadetkov Nataše Janković Rustje je pripomoglo k skoraj dvomestnemu vodstvu ekipe v rdeči športni opravi ob izteku igralnega časa (32:23). Pri gostjah se je s kar 11 zadetki izkazala Minea Kolenko.

ŽRM Mlinotest 2021 Ptuj

Ajdovska zasedba se bo v naslednjem krogu odpravila na gostovanje v Celje.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK PTUJ 32:23 (14:12)
Janković Rustja 6, Ferfolja (1) in Fegic po 5; Kolenko 11 (4), Bedrač in Puž po 4.

 

* Vir: Rokomet.Net

* Fotografije: Robert Ferjančič

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon