Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Odličen uvod v sezono za Boreas Ajdovščino in Fama Vipavo

Nogometna sezona je v polnem pogonu tudi v nižjih ligah. Trenutno odlično kaže nogometašem ajdovskega Boresa, ki so v zadnjem krogu zmagali v Ilirski Bistrici in so zaenkrat še brez poraza v enotni primorski ligi. Na vrhu tretjeligaškega prvenstva pa kraljuje Fama Vipava, fantje v zelenih dresih so v nedeljo gostovali v Brdih in zanesljivo zmagali.

Zanimivi nogometni boji se dogajajo in odvijajo tudi v nižjih ligah. Ajdovski primorski ligaš Boreas je znova tekmovalno aktiven in po dveh odigranih srečanjih še ni oddal točke nasprotnikom. V prvem krogu so domači fantje gostili ekipo Komna in zmagali z 2:1. Strelca za uvodno zmago sta bila Dejan Žižmond in Anej Bric. V soboto pa se je ekipa odpravila na gostovanje v Ilirsko Bistrico. Ajdovci so bili boljši od domačinov in slavili z rezultatom 1:3. Za Ajdovce so zadeli Aleksander Bratina v prvem polčasu ter Anej Bric in Jan Nabergoj v drugem polčasu.

Miha Kopatin Fama Vipava 2021

V tretji nogometni ligi zahod pa zaenkrat odlično kaže nogometašem Fama Vipave. Če bodo nadaljevali v tem ritmu si morda v prihodnji sezoni obetamo še en zanimiv sosedski derbi, saj zeleno beli trenutno vodijo na lestvici. Doslej so ekipe odigrale pet tekem, pri čemer so Vipavci, ki jih s klopi vodi trener David Kompara, zabeležili štiri zmage in en neodločen izid. V zadnjem krogu so "padla" Brda, bilo je 0:3. Zadeli so Tilen Leban, Alen Keranović in Miha Kopatin, ki je s štirimi zadetki trenutno drugi strelec lige. V prihodnjem krogu bo Fama Vipava doma gostila ekipo Postojne.

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon