Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Delo v Zdravstvenem domu Ajdovščina bo tudi v prihodnje potekalo nemoteno

Z jutrišnjim dnem stopijo v veljavo nova pravila pri katerih bo potreben PCT pogoj, med njimi tudi za vstop v Zdravstveni dom Ajdovščina. Kako bo to potekalo v praksi je pojasnil direktor Egon Stopar, obenem pa iz ajdovskega zdravstvenega doma sporočajo, da je trenutno pošla zaloga cepiva Janssen. V naši občini smo sicer včeraj zabeležili novih devet primerov okužbe s Covid-19.

Od jutri dalje bo za vstop v vse gostinske lokale, neživilske trgovine, nakupovalna središča, bencinske servise, pošte, banke, knjižnice, verske objekte in druge javne prostore treba imeti dokazilo o prebolelosti, cepljenju ali negativen test, ki ne sme biti starejši od 48 (hitri) ali 72 ur (PCR). Brez tega pogoja bo torej možen vstop le v tiste živilske trgovine in lekarne, ki niso del trgovskih središč.

Sreda bo torej v Sloveniji prinesla nov način življenja, predvsem pa nova pravila pri izpolnjevanju PCT pogojev. Med te je slovenska vlada uvrstila tudi uporabnike zdravstvenih storitev, kar je sicer naletelo na precej neodobravanja tako v laičnih kot strokovnih vrstah.

Direktor ajdovske zdravstvene ustanove, Egon Stopar, je za Radio Robin pojasnil, da večjih težav ne pričakujejo. "Vsi pacienti, ki potrebujejo zdravniško pomoč se lahko normalno, kot do sedaj, oglasijo v Zdravstvenem domu. Na vratih bo kot doslej potekala triaža, ki bo opravljena tudi že pri telefonskem naročanju. Ne bomo pa posebej preverjali PCT pogojev, ker je zelo pomembno, da že prej povprašamo po zdravstvenem stanju. Zato brez skrbi, vsak lahko pride v našo ustanovo kot je to bilo že do sedaj".

Sicer pa še naprej velja, da v primeru simptomov na covid19, najprej pokličete svojega osebnega zdravnika, ki vas bo usmeril v ustrezno obravnavo.

Iz ajdovskega Zdravstvenega doma še sporočajo, da zaradi težav s pravočasno dobavo naročene količine cepiva Janssen, v tem tednu cepljenje s tem cepivom odpade. Predvidena termina cepljenja sta bila torek, 14. 9., od 18.30 do 19.30 in sreda, 15. 9., od 9.00 do 10.00. O naslednjih terminih cepljenja s tem cepivam vas bodo obvestili.

Poglejmo še aktualne Covid številke in statistiko. Včeraj je bilo na Ajdovskem odkritih devet novih okužb, v Vipavi pa 3. V tednu dni je številka v občini Ajdovščina 90, v sosednji Vipavi pa 28.

 

* Vir: Radio Robin

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon