Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Oratorij na Planini nad Ajdovščino gostil 60 otrok

Letošnje poletje se je kljub vsem virusnim omejitvam na Planini pri Ajdovščini dogajalo nekaj zelo zanimivega. Od ponedeljka 16., pa vse do petka 20. avgusta, so se na oratoriju zabavali mlajši otroci iz okoliških krajev. Udeležilo se ga je okrog 60 otrok, ki so bili pod skrbnim varstvom enaindvajsetih animatorjev. Vsak dan je bil poln smeha in novih izzivov ter raznovrstnih aktivnosti.

Zjutraj smo skupaj plesali in glasno prepevali. Nato so si otroci ogledali predstavo, kjer smo jim animatorji vsak dan prikazali nov del zgodbe o kraljici Esteri. Sledile so raznovrstne igre, prisluhnili so tudi  katehezam, kjer so razmišljali o temi dneva in svoje ideje, ugotovitve ter primere delili z drugimi. Otroci so lahko izbirali med različnimi delavnicami; od plesne, ustvarjalne, likovne, športne pa vse do skavtske, tehnične in glasbene. Odpravili smo se tudi na pohod do Gaberij, na katerem so vztrajno hodili tudi najmlajši člani. V vročih poletnih dneh seveda niso smele manjkati niti vodne igre, s katerih smo se vračali premočeni, a kar se da navdušeni. Zvečer smo se družili ob ognju, se posladkali s penicami ter z glasbo ustvarili odlično vzdušje.

Skratka, otroci so dobili veliko novega znanja, razširili obzorja, našli nove prijatelje in se naučili sodelovanja ter strpnosti. Preživeli so čudovit teden, ki jim bo zagotovo ostal v lepem spominu.

Posebna zahvala gre vsem, ki ste darovali hrano ali kakršne koli druge dobrine, ki so nam bile v veliko pomoč in zadovoljstvo. Zahvaljujemo se GK grafiki d.o.o., Fructalu d.o.o. in vsem ostalim, ki ste prispevali kakršnekoli dobrine. Posebna zahvala gre KS Planina za prostore in finančno pomoč, hvala tudi KS Gaberje za prostore. 

 

* Vir in fotografija: EK

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #izobraževanje, #planina, #mladi, #bogoslužje

Kolofon