Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nova podoba teniškega igrišča v Ajdovščini

Ljubitelji tenisa v Ajdovščini so že nekaj dni »suhem«, razlog pa menjava dotrajane umetne trave na igrišču, ki pa bo že prav kmalu nared za igranje. Občina Ajdovščina s tem nadaljuje uspešen niz pridobivanja državnega sofinanciranja. Fundacija za šport je za obnovo teniškega igrišča v Palah primaknila 11.700 evrov sredstev.

Športno rekreacijski center Pale počasi, pa vendar, dobiva vse lepšo podobo in s tem nudi precej večjo kvaliteto tistim, ki radi svoj prosti čas posvetijo takšnim in drugačnim športom. Poleg ne dolgo nazaj prenovljenega skate parka in načrtovanega pumptracka, se bo v Palah letos prenovilo tudi teniško igrišče.

Tenis Pale 2021

Zgrajeno je bilo leta 2002, nazadnje je bilo obnovljeno leta 2010. Dotrajana podlaga nujno potrebuje prenovo – uporabnikov teniškega igrišča je namreč vse več. Tedensko se odvijajo klubske tekme, treningi, pa tudi teniški tečaji. Z načrtovano investicijo, ki seje začela pred dobrim tednom dni, se bo obstoječo površino zamenjalo z novo umetno travo ter uravnalo podlago. Celotna vrednost prenove je ocenjena na 36.600 evrov, s Fundacije za šport je Občina Ajdovščina uspela pridobiti 11.700 evrov, preostalo bo zagotovil občinski proračun.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #tenis, #novice, #ajdovščina

Kolofon