Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke v zadnjih trenutkih rešile svojo kožo v Celju

Na prvo gostovanje v sezoni so se Mlinarke v soboto odpravile v Celje, kjer jih je čakala domača zasedba. ekipa Z'dežele Celje. Domačinke so se odlično upirale favoriziranim Ajdovkam, ki so šele v zadnjih trenutkih srečanja uspele zadeti gol, s katerim so si v težki in izenačeni tekmi priborile dragoceno točko. Super asistenco Nuše Fegic je v zadetek za izenačenje spremenila Urša Zelnik.

Da ohranitev primata druge najboljše ekipe v slovenskem državnem prvenstvu ne bo le formalnost, je pred sezono napovedal že trener ajdovske ekipe Jan Žbogar, ki se zaveda, da je liga precej izenačena. Izstopa seveda le evropski Krim Mercator. Ko smo ravno pri Krimovkah, omenimo, da so punce odigrale drugo tekmo v novi sezoni Lige prvakinj. Doma so gostile madžarski Gyor in izgubile z 26:31. Maja Svetik je ob tem dosegla dva zadetka. 

Fotografija: RK Krim Mercator

Ajdovske rokometašice so sobotno srečanje dobro odprle in povedle z 1:2. A izjemna borbenost domačih rokometašic ni dovoljevala, da bi se Mlinarke kakorkoli odlepile in prevzele nadzor nad tekmo. Še več, razigrana domača vratarka Andrea Perić, je ustavila kar nekaj ajdovskih napadov, Celjanke pa so obenem učinkovito polnile mrežo in povedle z 11:7. Ajdovke so nato vendarle vzpostavile ravnotežje ter do odmora rezultat izenačile na 13. 

ŽRK Z'dežele ŽRK Mlinotest 2021

Tudi po odmoru se slika na igrišču ni spremenila in gledalci so lahko spremljali napeto rokometno predstavo, a s kar precej napakami na obeh straneh. Med 38. in 46. minuto je štiri zaporedne zadetke dosegla Nataša Janković Rustja, kar je bilo dovolj za vodstvo z 17:19. A kmalu se je tehtnica nagnila v domačo stran in minuto pred koncem je bilo 25:23. Zdelo se je, da bodo Mlinarke morale položiti orožje, a najprej je izid znižala Maja Grmek, nato so domačinke hitro zapravile napad, v čisto zadnjih sekundah pa je odlično podajo Nuše Fegic, izkoristila Urša Zelnik ter dosegla gol, ki je pomenil prešerno veselje Ajdovk. 

Kljub vsemu lahko rečemo, da so Ajdovke zasluženo odnesle točko iz Celja, čeprav je to verjetno manj, kot so same pričakovale pred začetkom tekme. A sezona se je šele dobro začela, do konca je še precej tekem in s tem tudi priložnosti za izboljšanje svoje igre. Najprej proti ekipi Zelene doline iz Žalca, ki prihaja v Ajdovščino, v soboto, 25. septembra, ob 20. uri.

Pri Celjankah je bila z osmimi zadetki najučinkovitejša Jasmina Pišek, podobno kot na drugi strani Janković Rustja. Slađana Perazić je v ajdovskem dresu zadela šestkrat.

 

* Fotografije srečanja v Celju: Photo Maja

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon