Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini in Vipavi znova na voljo javni test hoje

Biti redno telesno dejaven je namreč lažje, če najdete aktivnosti, ki so vam všeč in jih boste z veseljem izvajali večino dni v tednu, zato vas Center za krepitev zdravja Ajdovščina vabi, da se jim pridružite na javnem testu hoje. Na voljo v Ajdovščini, na igrišču pri Osnovni šoli Šturje, v torek, 21. septembra in nato v Vipavi, v četrtek, 23. septembra, na tamkajšnjem stadionu. Prijava na test hoje ni potrebna.

Redna telesna dejavnost deluje kot varovalni dejavnik, ki krepi zdravje, veča kvaliteto življenja in podaljšuje življenje. Cilj redne telesne dejavnosti je preprečevanje kroničnih nenalezljivih bolezni, izboljšanje kvalitete življenja in lažje obvladovanje prisotnih bolezni.

Center za krepitev zdravja se poleg rednih nalog intenzivno vključuje tudi v lokalno okolje, saj se želi približati ljudem, jih spodbuditi k prevzemanju boljših življenjskih navad in s tem k dolgoročnemu spreminjanju življenjskega sloga. Po lokalnih okoljih izvajajo delavnice o zdravi prehrani, testiranja telesne pripravljenosti, spoprijemanja s stresom, preprečevanje pred padci starejših ljudi in podobno.

Udeležite se preizkusa hoje na 2 kilometra in preverite svojo telesno pripravljenost. To je enostaven, natančen, varen in ponovljiv test, na katerem s pomočjo tako hitre hoje kot jo zmorete, ne da bi pri tem ogrožali vaše zdravje, izmerijo vašo aerobno zmogljivost. Na podlagi pridobljenih rezultatov vam svetujejo za vas primerno telesno dejavnost ter zdravju prijazno vadbo.

Test lahko opravite večkrat (priporočljivo vsakih 6 mesecev) in tako sledite izboljšanju svoje telesne pripravljenosti.

LOKACIJA:

21. 9.2021 Ajdovščina, stadion Šturje od 17.00 do 19.00.

23.9.2021 Vipava, stadion Vipava od 17.00 do 19.00.

Za več informacij so vam na voljo na telefonu: 05/93 43 171 mobitel: 051 415 731 ali po e-pošti: ckz-vodja@zd-ajdovscina.si

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #zdravje, #CenterZaKrepitevZdravja

Kolofon