Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Marku Žgavcu naslov državnega prvaka med mladimi vozniki

Dirkaški vikend je tokrat postregel z tradicionalno gorsko hitro preizkušnjo v Buzetu, kjer si je naslov državnega prvaka privozil mladi Mark Žgavec iz Vipave. AMZS Center kartinga in moto športa pa je bil prizorišče zadnje dirke sezone državnega prvenstva v kartingu. V najmlajši kategoriji se je z zmago proslavil Nik Brecelj.

Gorsko hitrostna dirka v Buzetu ima bogato zgodovino in tradicijo, saj tam dirka poteka že leta in leta, dirkaški spektakli so se na zaviti cesti odvijali še v časih bivše Jugoslavije. Tokrat je dogajanje popestril dež, huda nevihta, ki se je razbesnela ravno med tekmovanjem, pa je organizatorjem omogočila izpeljati le polovico gorske dirke, ki je med drugim štela tudi za evropsko prvenstvo. Vseeno pa je z nastopom lahko zadovoljen mladi Mark Žgavec iz Vipave, ki si je že dirko pred koncem, zagotovil naslov državnega prvaka v kategoriji voznikov do 23. let. Odlično je odpeljal tudi včerajšnjo dirko in s svojim Citroenom C2 R2, zbral dovolj točk za slavje v svoji ekipi.

Še zadnjič leto so se za točke državnega prvenstva merili voznice in vozniki kartinga. Preizkušnja na kartodromu AMZS Centra kartinga in moto športa v Slovenji vasi je postregla tudi z državnimi prvaki v posameznih kategorijah za leto 2021. Najmlajši v razredu Micro so pokazali lep napredek v sezoni in po razburljivem dogajanju je zmaga na dirki v skupnem seštevku pripadla mlademu ajdovskemu talentu, Niku Breclju (AKK Sportstil).

 

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport, #rally, #avtomoto, #karting

Kolofon