Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Član KK Ajdovščina, Martin Gerbec, je s slovensko reprezentanco U-17 postal evropski prvak v igri 3x3

Slovenska mladinska reprezentanca do 17 leta starosti se v Lizboni veseli naslova evropskih prvakov. Po uspešno opravljenem delu v skupinskem delu in zmagah nad Belorusijo in Izraelom, so v nedeljskem izločilnem delu drug za drugim padle še Srbija, Portugalska ter Ukrajina. Po finalni zmagi 19:14 se je tako lahko začelo veliko slavje v slovenskem taboru. V ekipi Slovenije je zaigral tudi Martine Gerbec, ki svoje košarkarsko znanje pili v Ajdovščini.

Nedeljske izločilne boje so Slovenci začeli tam, kjer so končali skupinski del. Po izjemno bojeviti igri je v četrtfinalu s 17:14 najprej padla Srbija, v boju za vstop v finale pa so varovance selektorja Matica Vidica čakali gostitelji Portugalci.

Luka Lampret, Martin Gerbec, Domen Benčina in Črt Čabrilo so v polfinalu prikazali novo odlično predstavo. Poleg razigrane igre v obrambi so blesteli predvsem v obrambi, kjer so zaprli vse poti do obroča. Skozi celotni dvoboj so tako nadzirali potek tekme ter rezultat in dobro minuto pred koncem je bilo že jasno, da bodo Slovenci napredovali v finale. Portugalci so šele v zadnjih sekundah omilili poraz, semafor je na koncu kazal izid 15:12 za slovensko izbrano vrsto.

V finalu sta se srečali najboljši in neporaženi reprezentanci prvenstva, Slovenija in Ukrajina. Dvoboj je bil prava poslastica polna preobratov, slovenski fantje pa so nadaljevali z odlično igro. V Lizboni so zmagali še petič zapored, Ukrajince ugnali z 19:14 in se zasluženo veselili naslova evropskih prvakov. Prvega za Slovenijo v mlajših reprezentančnih kategorijah košarke 3x3.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #košarka

Kolofon