Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Fama Vipava še naprej neporažena, Kixi uspešno ob uvodu v novo sezono

Med vikendom so bili dejavni tudi nogometaši Boreasa, Fama Vipave ter malonogometaši Kix Ajdovščine. Precej hud poraz so zabeležili Boreasi, saj so bili nogometaši Košane strelsko zelo učinkoviti. Na lestvici 3SNL-Zahod tudi po tekmi s Postojno še naprej kraljuje Fama Vipava, začetek sezone pa je prinesel veselje v tabor ajdovskih Kixov.

Nogometaši Fama Vipave so več kot odlično in nad pričakovanji začeli sezono v 3SNL-Zahod. Doslej so osvojili že 16. točk, kar je 4 več od drugouvršečenega Tolmina. Obenem so tudi ekipa, ki še ne pozna poraza, serijo so nadaljevali v nedeljo, ko so na domačem terenu premagali Postojno. Tekmeci niso bili nevarni za igralce v zelenih dresih, ki so odlično igro v polju kronali s štirimi zadetki. Maxi Leon Žižek je načel postonjsko mrežo v 29. minuti, gledalci pa so na nov zadetek čakali do 64. minute, ko je sijajni prodor uspel Mihi Kopatinu. V 77. in 85. minuti sta zadela še Alen Keranović ter Aron Petkovšek. V prihodnjem krogu Vipava gostuje pri Savi iz Kranja.

Po dveh zmagah so hladen tuš doživeli igralci ajdovskega Boreasa, ki nastopajo v Enotni primorski ligi. V deževnem srečanju,na igrišču z umetno travo v Ajdovščini, so bili boljši gostje iz Košane, ki so zmagali z visokih 0:6.

Uvod v sezono pa se je odlično posrečil malonogometnemu klubu Kix iz Ajdovščine. Novo drugoligaško sezono so začeli z domačo zmago nad ŠD Extremom. Luka Susić je domače popeljal v vodstvo v 11. minuti tekme, nato pa so gostje spreobrnili rezultat in povedli z 1:2. Kixi se niso predali in so najprej v 25. minuti rezultat izenačili. Strelec je bil Domen Ličen. Vse do samega zaključka se rezultat tekme ni spremenil, v zadnji minuti pa je Ajdovcem uspel veliki met. Domen Ličen je s svojim drugim zadetkom na tekmi popeljal Kixe v vodstvo, v čisto zadnjih sekundah pa je zmago potrdil Asmir Sukanović, ki je uspešno izvedel strel iz 10-ih metrov. V prihodnjem krogu Ajdovci gostujejo pri ekipi KMN Miklavž.

 

* Naslovna fotografija: Natali Panič Nardin

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet, #futsal

Kolofon