Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na voljo štipendije za dijake in študente v občini Ajdovščina

Na spletni strani občine Ajdovščina je objavljen Javni razpis za dodelitev občinskih štipendij, štipendij za lokalno pomembne in deficitarne poklice ter nagrad za izjemne dosežke in uspehe. Na voljo so štiri štipendije za deficitarne poklice ter deset občinskih štipendij za dijake in študente iz socialno in ekonomsko šibkih družin. Razpis je odprt do 8. oktobra.

Občina Ajdovščina vsako leto s štipendiranjem dijakov in študentov spodbuja izobraževanje za lokalno pomembne ali deficitarne poklice ter vzpostavlja enake možnosti za izobraževanje vseh dijakov in študentov. Ob tem nagrajuje tiste, ki dosegajo izjemne dosežke na področju znanosti, kulture, umetnosti ter izobraževanja.

V letošnjem letu je deficitarnih poklicev devet, prednosti pri pridobivanju štipendije imajo študentje medicine. Poleg zdravnikov družinske medicine, ginekologije in pediatrije se na trgu kaže vse večje povpraševanje po poklicih s področja strojništva, elektrotehnike, mehatronike in gradbeništva.

Višina štipendij za lokalno pomembne ali deficitarne poklice mesečno znaša 122,91 € za dijaka in 256,06 € za študenta. Višina občinske štipendije prinese dijaku 35,85 € mesečno, študentu pa 71,70 €. Več podrobnosti o pogojih do upravičenosti in višini sredstev je na voljo v razpisni dokumentaciji.

Rok za oddajo vlog je petek, 8. oktober.

Informacije o razpisu najdete na tej povezavi.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Naslovna fotografija: Unsplash

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mladi, #izobraževanje

Kolofon