Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke s hitrimi protinapadi rešetale mrežo Žalčank

Tretji krog ženske rokometne lige je na Policah postregel s spopadom domače ajdovske ekipe ter rokometašic iz Žalca. Morda je kdo pričakoval malce bolj napet dvoboj, a Mlinarke so tokrat odigrale borbeno in kakovostno ter tako prepričljivo premagale Savinjčanke. Za končni rezultat 31:23 je največ zadetkov prispevala Nuša Fegic. Znan je tudi že datum evropskih tekem, obe bodo odigrane v Ajdovščini.

Mlinarke so na domačem terenu ugnale pomlajeno ekipo rokometašic Zelenih dolin Žalca, ki še čakajo na svojo prvo zmago v tej sezoni. Le te so pred odhodom v goste k drugi najboljši ekipi v ligi želele predvsem igrati pogumno in s čim manj napakami ter tako čim dražje prodati svojo kožo.

Mlinotest Žalec

A na Policah so rokometašice Mlinotesta hitro zagospodarile na igrišču. Gostjam so do polovice prvega dela tekme dovolile do zgolj dveh zadetkov, ob polčasu pa vodile s 17:10. Igra v napadu je tekla kot namazana, v obrambi pa večjih težav ni bilo, saj gostujoča ekipa premore premalo kakovosti in izkušenj, da bi resneje ogrozila ajdovsko prevlado na igrišču.

Fotografija: RK Zelene doline Žalec

Drudi del igre je prinesel vendarle malce bolj izenačeno predstavo, rezultatsko so bile Mlinarke boljše le za gol. A velja poudariti, da so priložnost za igro dobile tudi mlajše igralke, ki so s tem pridobile precej izkušenj za svoj nadaljnji igralski razvoj. Razpoložene ajdovske rokometašice so do konca srečanja dosegle 31 zadetkov in zmagale z osmimi goli razlike. "Dobro smo stisnile v obrambi, kar je posledično pripeljalo do odvzetih žog. S tem smo prišle do lahkih zadetkov in zasluženo vknjižile novi dve točki."  je po tekmi dejala domača igralka Jana Krapež.

Med strelsko statistiko se je vpisalo kar deset domačih igralk. Osem zadetkov je zbrala najboljša strelka, Nuša Fegic, po štirikrat pa so bile uspešne Ana Albina, Jana Krapež in Mirjeta Bytyqi. Pri  Žalčankah jih je osem dosegla Tia Robida.

Mlinotest Žalec

Žalske rokometašice bodo v četrtem krogu gostile zasedbo iz Izole, izbranke Jana Žbogarja pa bodo gostovale v Litiji. V domačem klubu so že v polnih pripravah za evropski obračun s švedskim Kristianstadom. Kluba sta se dogovorila, da bosta obe tekmi na sporedu v Ajdovščini. Prva 14. oktobra, druga pa dan kasneje. Vstopnice bodo v predprodaji na voljo od 1. oktobra dalje.

 

* Fotografije: Robert Ferjančič

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon