Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Filip Lah premagal vse tekmece v Novem Marofu

Hrvaški Novi Marof je bil prizorišče letošnje motociklističe dirke za evropsko prvenstvo v razredih mini moto in Ohvale. Med pestro udeležbo tekmovalcev sta bila tudi domača talenta Filip Lah in Nejc Petrič. Dirka se je odlično razpletla za prvega, ki je kljub skromnim mednarodnim izkušnjam, premagal vse tekmece in slavil v svojem razredu. Čestitke.

Steza v Novem Marofu na Hrvaškem je dobro poznana tudi številnim Slovencem, ki se ukvarjajo z avtomoto športom. Gostila je že številne dirke kartinga, motociklizma in supermota, pred dnevi pa so se na njej zbrali moticiklisti, ki nastopajo v Alpe Adria pokalu, evropskem pokalu in v hrvaškem prvenstvu.

Dirke sta se udeležila tudi dva domača motorista, ki sta v preteklosti že dokazala, da se lahko merita tudi z mednarodno konkurenco. V razredu minimoto je nastopil enajstletni Nejc Petrič in se celotno dirko uspešno boril z najboljšmi. Ob prečkanju ciljne črte je končal na petem mestu in predvsem pridobil dragocene izkušnje za nadaljevanje kariere.

Filip Lah Nejc Petrič

V močnejšem razredu, Ohvale160, pa se je z močno evropsko konkurenco spoprijel Filip Lah, ki je v tej sezoni nekajkrat že opozoril nase. S popolnoma novim motorjem se je odlično ujel in premagal vse tekmece. Po prvi zmagi za državno prvenstvo, pred tedni na Vranskem, je Lah dobro formo potrdil še s svojo prvo zmago v mednarodni zasedbi.  

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #motociklizem

Kolofon