Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Smola Roka Jerkiča na reliju v Poreču

Državni prvak v reliju Rok Turk (Hyundai i20) je z zmago na reliju v Poreču ubranil naslov tudi v sezoni 2021. Turk je slavil na predzadnji postaji letošnje sezone in tako že dirko pred koncem dokončno ušel vsem zasledovalcem. Med domačimi dirkači je z nastopom v Poreču najbolj zadovoljen Jan Medved, do okvare pa je odlično kazalo tudi Roku Jerkiču.

Rok Turk in Vili Ošlaj sta reli Poreč, ki tradicionalno šteje tudi za točke slovenskega državnega prvenstva, v petek začela s tretjim mestom v skupni razvrstitvi, včeraj pa sta se prebila v vodstvo in na koncu za 13 sekund ugnala Madžara Kristofa Klausza (Škoda Fabia Rally 2) in za 53 njegovega rojaka Ariela Gyarmatija (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Fotografija: Uroš Modlic

Na 22. izvedbi relija Poreč je sodelovalo tudi 33 posadk iz Slovenije. Sprva je odlično kazalo posadki Rok Jerkič - Marko Stopar, ki je nekaj časa celo držala drugo mesto v skupnem seštevku slovenskega prvenstva. A v soboto dopoldan so se začele težave s sklopko na Peugeotu 208 in dirka se je zanju končala ob cesti. "Že na jutranjih brzincih sva imela težave s sklopko, na HP 5 pa sva žal morala odstopiti. Z nastopom sva več kot zadovoljna, saj sva držala dober tempo in do odstopa vodila v Diviziji II. Žal so tehnične okvare sestavni del tega športa, tako da bomo okvaro čimprej popravili in nadaljevali z zastavljenimi cilj" je nastop v Istri pokomentiral Rok Jerkič.

Do cilja pa je uspešno pripeljal Jan Medved, ki mu v Ford Fiesti rally 4, zapiske berede Izidor Šavelj. Malce previdnejša vožnja kot pred tedni v Novi Gorici, je posadko pripeljala na četrto mesto v Diviziji II in skupno šesto v točkovanju slovenskega prvenstva. V Diviziji II sta zmago slavila Marko Grossi in Tara Berlot, s čimer sta si močno odprla vrata do naslova državnega prvaka. Za njima sta zaključila Nik Škulj in Jernej Fakin.

Rally Poreč 2021

Primož Kačič in Aljaž Černigoj sta v Diviziji I zasedla tretje mesto, Matija Potrata in Marko Nabergoj pa šesto. Mitja in Lara Bratina sta odstopila. Zanimivo je bilo tudi v Diviziji III, kjer sta do druge stopničke privozila Miran Fabjan in Grega Žvokelj, mesto za njima pa sta končala Erik in Tim Curk. Reli sta zaradi nesreče predčasno zaključila Blaž Benčina in Rebeka Kobal.

Do konca sezone ostaja v slovenskem koledarju dirk le še reli Idrija v začetku novembra.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon