Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tim Jež sezono zaključil s šestim mestom v Grožnjanu

Z dirko v idilični hrvaški vasici Grožnjan se je zaključila letošnja sezona mednarodnega kolesarskega SloEnduro pokala. Zanimiva zadnja preizkušnja je zmago prinesla Mihi Smrdelu, ki je v napetem boju premagal Nejca Hutha. Za ajdovski rezultat dneva je s šestim mestom poskrbel Tim Jež. Ajdovske BMX barve pa sta v Veroni zelo dobro zastopala Tim Rovtar in Nik Prek.

Deveta sezona SloEndura, serije v gorskokolesarski disciplini enduro, se je konec tedna zaključila v Grožnjanu v hrvaški Istri z dirko Enduro Grozni. Prizorišče z izhodiščem v slikovitem umetniškem mestecu nad dolino Mirno je za gorske kolesarje iz Hrvaške, Slovenije, Avstrije, Italije in Madžarske, ki polnijo štartne liste SloEndura, klasično, z  zavitimi stezicami z razgledi vse do morja in tudi z odseki na tlakovanih ulicah.

Grožnjan Kamplc 2021

Zmaga v skupnem seštevku je šla v roke Mihi Smrdelu, a se je moral zanjo precej potruditi. Na koncu je namreč le za slabih sedem desetink sekunde ugnal Nejca Hutha, ki mu je slavje preprečila napaka na zadnji hitrostni preizkušnji. Smrdel je obenem postal tudi skupni zmagovalec serije SloEnduro za leto 2021. Visoko v skupnem seštevku tekme v Grožnjanu je pristal član Kamplc Racing Teama, Tim Jež. Šesto mesto je lep rezultat, do stopničk ga je ločilo le devet sekund, a na dokaj kratki dirki, z le tremi etapami, je vsak napaka terjala svoje davek in čas je bilo težko nadoknaditi. Jež je obenem osvojil tudi četrto mesto v kategoriji 19+. Le dve sekundi za njim je na skupnem sedmem mestu preizkušnjo končal Blaž Černigoj (Kamplc), kar pa je bilo dovolj za drugo stopničko v Master 1 kategoriji. V isti kategoriji sta Janez Praček in Matjaž Bolčina (oba Kamplc) osvojila sedmo ter štirinajsto mesto.

Številni kolesarji Kamplc Racing Teama in Črnega trna pa so ajdovske barve dobro zastopali tudi v ostalih kategorijah. V kategoriji 19+ je Rok Bavdaž (Črn trn) osvojil sedmo mesto, Martin Brus pa se je zavihtel na tretje mesto med najstarejšimi kolesarji (Master 3).

Grožnjan Kamolc 2021

Kot vedno na SloEnduro preizkušnjah pa so se zanimivi boji bili med najmlajšimi, kjer so bile ajdovske barve številčno najbolj zastopane. Med kolesarji do 15 let je dobra vožnja uspela Matiji Ferjančiču (Kamplc), ki se je prebil vse do 5. mesta. Barve Kamplca so na osmem, desetem, trinajstem, štirinajstem in osemnajstem mestu uspešno zastopali še Ian Laharnar, Jakob Praček, Blaž Stres, Aljaž Prosen in Loris Tabaj.

Grožnjan Črn trn 2021

V kategoriji do 17 let pa je znova navdušil Miha Jerkič (Črn trn). Tokrat vse skupaj sicer ni bilo dovolj za zmago kot pred kratkim v Kočevju, a tudi tretje mesto je odličen rezultat. Do zmage ga je ločilo manj kot dve sekundi. Jerkič se obenem veseli tudi tretjega mesta v skupnem seštevki sezone. V isti kategoriji je nastopil tudi Beno Batič (Črn trn) in osvojil sedmo mesto. Tine Seražin in Nejc Trošt (oba Kamplc) sta zasedla petnajsto in šestnajsto mesto.

Omenimo še, da je Gaja Kravanja (Črn trn) postala skupna zmagovalka SloEnduro serije v kategoriji deklet.

Vse rezultate tekme v Grožnjanu dobite na tej povezavi.

Tim Rovtar Nik Prek Verona 2021 rainbow

Ajdovske kolesarske barve so bile čez vikend dobro zastopane tudi na BMX Race tekmi v Veroni, ki je štela za točke italijanskega BMX pokala. V dresu Črnega tra sta nastopila Tim Rovtar in Nik Prek. Rovtar je tekmi končal na šestem in sedmem mestu, Prek pa na devetem ter šestem mestu. Glede na izjemno močno konkurenco najboljših italijanskih BMX kolesarjev so uvrstitve obeh članov Črnega trna več kot odlične.

 

* Fotografije: BBK Grožnjan MTB club

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon