Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lucija Krkoč najhitreje na Šmarno goro

Slovenska gorska tekača Timotej Bečan (Papež) in Lucija Krkoč (Nanos) sta zmagovalca letošnjega, že 42. Teka na Šmarno goro, ki je potekal na spremenjeni progi in brez močne mednarodne udeležbe. Razlog so bili predvsem ukrepi povezani s koronavirusom, saj organizatorji niso želeli, da bi se preveliko število gledalcev zadrževalo na vrhu najbolj priljubljene ljubljanske izletniške točke. Proga je imela zato tudi cilj na Rocnu, kjer je običajno le štart teka. Dolga je bila 11,5 kilometra s 630 metri vzponov in spustov.

Med dekleti je na cilj najhitreje pritekla Lucija Krkoč, ena najuspešnejših slovenskih gorskih tekačic vseh časov. Na Šmarni gori je nastopila po 10 letih, zmagal je takrat in tudi tokrat. Slavila je s časom 56:23,6, drugo mesto je osvojila Varineja Drašler (Nanos) s časom 58:15,3, šest sekund za njo pa je v cilj pritekla Špela Gonza (Štajerska).

Danes je še lepše stati na najvišji stopnički kot pred desetimi leti, saj vem, da je zdaj veliko več ovir za treninge kot takrat. Proga mi je ustrezala, saj mi spusti ležijo, čeprav bi danes verjetno zmagala tudi s ciljem na vrhu,” je dejala zmagovalka, mama dveh otrok, ki se očitno ponovno vrača v resni trenažni proces: “Z družino je težko načrtovati, tako da treniram bolj po občutku. Želja je, vendar bom videla, koliko bo čas dopuščal.”

 

* Vir in fotografija: www.slovenska-atletika.si

 

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon