Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Uspešen štart ajdovskih rokometašev in neuspešen za košarkaše

S prvim oktobrskim vikendom so ligaška tekmovanja pričeli tudi ajdovski rokometaši in košarkaši. Več uspeha v prvem kolu so imeli rokometaši, ki so slavili v tekmi proti Pomurju. Uvodno domače srečanje proti Pivki pa so člani kluba KK Leone Ajdovščina izgubili z 62 :103.

Po dolgem premoru so na ligaški parket znova stopili ajdovski rokometaši. Le ti so se v novo sezono podali s starim trenerjem Romanom Šimonom, a s precej prevetreno igralsko zasedbo. Fantje so opravili uspešne in kakovostne priprave, kar se je odrazilo že na uvodnem srečanju proti starim znancem iz Pomurja. V izenačeni tekmi so Ajdovci na koncu z malce več zbranosti zmagali s 30:28. Tekma se je odločila nekje okrog 54. minute, ko je za dmače vodstvo s 27:24 zadel Jani Svetik. Gostje nato niso več našli priključka in domači so, kljub nervoznim zadnjim minutam, srečanje uspešno pripeljali do konca. Sodnika sta sicer v zaključku tekme pokazala kar tri rdeče kartone, dva gostom, enega pa domačim. Najboljši strelec za Rokometni klub Ajdovščina je bil Jani Svetik, ki je zadel osemkrat, Marko Peljhan je bil uspešen šestkrat, Valon Arifi pa petkrat. v vratih je na svoji prvi tekmi za Sinove burje blestel Žiga Kastelic, ki je zbral odličnih 21 obramb. Ajdovci bodo prihodnjo sezono gostovali na Ptuju.

KK Leone Ajdovščina 2021

Malce slabše volje po prvem ligaškem krogu pa so bili v taboru Košarkaškega kluba Leone Ajdovščina. V prvem krogu se je ekipa trenerja Teddya Delača srečala s starim nasprotnikom iz Pivke. Začetna peterka Domen Petrovič, Blaž Bajc, Nik Kučej, Martin Gerbec in Aljaž Tavčar, se v uvodnih minutah ni najbolje znašla, kar je Pivka izkoristila in z dvema zaporednima trojkama povedla 6:0. Prvo točko za Ajdovščino je dosegel Nik Kučej z zadetim prostim metom. Tudi v nadaljevanju prve četrtine so gostje iz Pivke uspešno zadevali za tri točke (zadeli so 6 trojk). Pri rezultati 18:5 je trener Delač zahteval minuto odmora, kar pa ni zaustavilo naleta Pivke, saj je ta do konca prve četrtine dosegla 32 točk, domača ekipa pa vsega 14 točk. V drugi četrtini se je scenarij iz prve četrtine ponovil. Po odmoru so Ajdovci vseeno bolj strnili vrste in bolje zaigrali v obrambi ter napadu. V nekaterih izsekih tretje in četrte četrtine so odigrali hitro in atraktivno. Vseeno pa je videti, da članska ekipa, ki jo sestavljajo pretežno igralci letnikov 2003, 2004 in 2005, rabi še nekaj tekem v članski konkurenci, da se privadi na drugačen način igranja, kot so ga fantje vajeni iz mlajših kategorij. Najboljši strelec domače ekipe je bil Domen Petrovič, ki je dosegel 21 točk. Na drugi strani je bil najboljši strelec Martin Jakovina, ki je dosegel 23 točk. V torek se je na treningu poškodoval Marko Podgornik Milosavljević, zato ekipi tokrat ni mogel pomagati. Naslednjo soboto članska ekipa odhaja v Logatec, kjer igra kar nekaj nekdanjih članov KK Leone Ajdovščina.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #košarka

Kolofon