Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dvojne ajdovske stopničke na duatlonu v Ribnici

V čudovitem jesenskem dnevu so se ob Ribniškem gradu zbrali slovenski triatlonci in tritlonke, ki so se pomerili v sprint duatlonu. V absolutni kategoriji sta slavila Jakob Medved in Monika Bartol, dobre volje pa sta domov odšla tudi Luka Kosovel in Nika Kržišnik iz ajdovskega Triatlon kluba Eklimas.

Potem, ko so svoje delo na tekmi, v organizaciji Triatlon kluba Inles Riko Ribnica, opravili najmlajši (cici duatlon) oziroma starejši dečki in deklice ter kadeti in kadetinje v super sprint duatlonu, le-tega so se udeležili tudi tekmovalke in tekmovalci v kategoriji za vsakogar, so bili na potezi še najbolj vzdržljivi v sprint duatlonu, kjer sta bila najhitrejša Jakob Medved (TK Ljubljana) in domačinka Monika Bartol. Prva tekaška razdalja je merila 5 km, kolesarska proga 23 km, druga tekaška preizkušnja pa 2,5 km. Proga je sicer potekala po asfaltirani cesti od Ribniškega gradu, kjer je bil poleg starta tudi cilj in menjalni prostor, do naselja Zadolje.

Z nastopom v Ribnici so lahko zadovoljni tudi v ajdovskem klubu Eklimas. Njihove barve sta zastopala Luka Kosovel in Nika Kržišnik. Oba pa sta tekmovanje zaključila na zmagovalnih stopničkah. Kosovel je v svojem krstnem nastopu na duatlonu osvojil tretje mesto v kategoriji starejših mladincev, Kržišnikova pa je v kategoriji mlajših mladink osvojila drugo mesto.

Luka Kosovel

Čestitke.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #triatlon

Kolofon