Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Garaža za mlade v Ajdovščini tudi uradno odprta

V petek popoldan je v Ajdovščini tudi uradno zaživela Garaža, ki prinaša novo priložnost za mlade in tudi nekoliko starejše ustvarjalce. Prvenstveno pa je ta mentorski program namenjen šolarjem zadnje triade osnovne šole in dijakom. Vsi, ki bi želeli razvijati svoje prve podjetniške ideje, vabljeni k vpisu.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je mentorski program Garaža  v Ajdovščini nastal na pobudo študentov tehničnih in naravoslovnih smeri, ki želijo prenesti svoje znanje na mlajše ter jih hkrati navdahniti in motivirati, da začnejo razmišljati, kako lahko prispevajo k napredkom v znanosti in tehnologiji. Projekt bo veliko doprinesel ne samo mladim, pač pa tudi skupnosti nasploh. Ob tem pa mlade navdihuje k aktivni drži in jim omogoča, da v delovnem prostoru razmišljajo izven okvirjev.

Garaža

Garaži so na voljo različna orodja za ročno in strojno izdelavo izdelkov, ki so jih z donacijami podprli številni ajdovski podjetniki in gospodarstveniki. Koordinatorji Garaže so se v petek na slovesni otvoritvi zahvalili vsem, ki so prispeli, da je prostor zaživel. »Progam in projekt ureditve prostorov je prejel neverjeten odziv, tako s strani bodočih uporabnikov Garaže, kot tudi tistih, ki so nam jo pomagali opremiti, in tistih, ki so pripravljeni deliti svoje znanje. Garaža je namreč dobila ime po dejstvu, da je večina velikih podjetij začela razvijati svojo prvo poslovno idejo prav v garaži,« je ob odprtju izpostavila koordinatorica projekta Polona Ipavec.

Garaža

Trenutno v programu poleg koordinatoric Zavoda BETA sodeluje več mentorjev, ki bodo mlade skušali navdušiti nad znanostjo in tehniko. Timotej Lemut, eden izmed mentorjev, je ob odprtju izpostavil, da bodo program čim bolj poskušali prilagodili posameznikom in jim svetovati pri razvijanju njihovih idej. Projekt je finančno podprla tudi Občina Ajdovščina, ki program Garaža prepoznava kot odskočno desko za razvijanje kompetenc mladih, ki bodo pozneje svoje ideje, znanje in produkte lahko implementirali v lokalni industriji. Projekt je z veliko vnemo pohvalil tudi župan Tadej Beočanin, ki je izpostavil, da bo program še utrdil že tako dobro sodelovanje med lokalnim gospodarstvom, izobraževalnimi institucijami in mladim omogočil kovanje prvih podjetniških idej, s tem pa spodbudil mlade k aktivni drži in udejstvovanju v lokalnem okolju.

Garaža

Brezplačen program Garaža bo potekal enkrat na teden, v popoldanskem času na Vilharjevi ulici v Ajdovščini. Medse vabijo učence zadnje triade OŠ in dijake SŠ. Vpis v program poteka prek elektronske pošte: institut@zavod-beta.si ali na telefonski številki: 031 316 115. Več informacij na tej povezavi.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Fotografija: Garaža

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #mladi, #izobraževanje

Kolofon