Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tri članice Mlinotesta v boj proti evropskim prvakinjam

Ženska članska rokometna reprezentanca se je danes zjutraj odpravila na Norveško, kjer jo proti domači reprezentanci ta četrtek ob 18.55 čaka začetek nastopov v pokalu EHF Euro. Med potnicami v Skandinavijo so tudi tri članice ajdovskega Mlinotesta, Nuša Fegic, Nena Černigoj in Ana Albina.

Slovensko žensko člansko reprezentanco ta četrtek čaka obračun z evropskimi prvakinjami Norvežankami. V Skandinavijo se je ekipa odpravila s 17 igralkami, med njimi pa ne bo kapetanke Ane Gros. Najboljša desna zunanja igralka zadnje sezone Lige prvakinj je na zadnji tekmi svojega kluba iz Moskve začutila močno bolečino in obračun predčasno zaključila.

So pa zato na pot v Skandinavijo odšle Nena Černigoj, Nuša Fegic in Ana Abina, vse tri članice rokometnega kluba Mlinotest. Vpoklic v reprezentanco je lepa priložnost za predstavnice ajdovskega kluba, da se izkažejo, saj se reprezentanca v mesecu decembru odpravlja na svetovno prvenstvo v Španijo. Med igralkami, ki bodo igrale v slovenskem dresu je tudi Maja Svetik, članica Krima Mercator.  

Slovenke bodo v pokalu, v katerem sodelujejo vse tri gostiteljice naslednjega evropskega prvenstva – poleg Slovenije še Severna Makedonija in Črna gora, ter branilke naslova, na igrišče prvič stopile ta četrtek ob 18.55. Dvoboj z Norvežankami bo potekal v mestu Bekkestua, ki leži streljaj od norveške prestolnice Osla. Tekmo bo mogoče v živo spremljati na TV Arena Sport 2 in TV Slovenija 2.

V nedeljo slovensko vrsto z istimi tekmicami čaka še povratna tekma. Ta se bo v ljubljanskih Stožicah začela ob 17.30, vstopnice za spektakel pa so že na voljo. Do dneva tekme si jih je moč zagotoviti za 10 evrov, na dan dvoboja pa bo njihova cena znašala 12 evrov. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih mreže Eventima (seznam je na voljo TUKAJ) ter preko spletne strani eventim.si (spletni nakup).

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon