Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Uspešen tekmovalni konec tedna za Janka Čebrona

Odličen konec tedna je za vozniki ŠD Gas Kras, saj so na dveh različnih tekmovanjih nanizali vrsto vrhunskih izidov. Janko Čebron iz Batuj je na mednarodni gorsko hitrostni dirki v Čedadu osvojil 3.mesto v konkurenci DP Slovenije ter zmagal v kategoriji 1 prvenstva srednje Evrope CEZ ter med vozniki z vozili skupine N.

Janko Čebron je na zaključno dirko DP Slovenije v gorsko hitrostnem avtomobilizmu, ki tradicionalno poteka v furlanskem Čedadu, pripeljal svoj posebej za taka tekmovanja pripravljeni Mitsubishi Lancer Evo9 in se prijavil tudi v Italijanski gorski pokal TIVM.

Že na treningih v soboto mu je šlo odlično in podobno odločen je bil na progi tudi v nedeljo. Ob navdušenju publike ob progi je dosegel odlične čase, čeprav v drugi vožnji ni šlo optimalno. Povedal je, da je njegov ritem zmotila rumena zastava, ki je označevala ob robu ceste ustavljen avtomobil. Vseeno pa je bilo to dovolj za kar nekaj pokalov. V konkurenci DP Slovenije je osvojil 3.mesto skupno, poleg tega pa je zmagal v italijanskem TIVM med vozili skupine N in v kategoriji 1 Srednje Evropskega prvenstva CEZ. Veliko zadovoljstva torej za hitrega voznika iz Batuj.

 

* Vir in fotografija: ŠD Gas Kras

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon