Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zverinice iz gozda Julijane in Marije Božič

Najmlajši pa tudi malce starejši boste zagotovo z veseljem vzeli v roke čisto svežo knjigo Zverinice iz roba gozda, ki je nastala kot plod sodelovanja med Jano in Marijo Božič. Uradna predstavitev knjige bo sicer šele spomladi prihodnje leto, razstava ilustracij pa bo na ogled že prav kmalu v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini.

Knjiga Zverinice z roba gozda je delo Akademske slikarke Julijane Božič ter njene mame Marije Božič, upokojene učiteljice iz osnovne šole Ajdovščina. Julijana je naslikala serijo devetih ilustracij, Marija pa nato napisala kratke pravljice, ki se nanašajo na posamezno ilustracijo. Nastajale so pretežno med prvo karanteno leta 2020. Preko dolgoletnih izkušenj poučevanja  in dela z otroci Marija vnaša v zgodbe svoje pristope in načine podajanja zgodb. Ilustracije so formatov 50x70 ter 100x70 cm, tehnika je akril in svinčnik na papirju.  Kažejo se nam gozdne živali, ki jih vidimo v svojem občutju, lahko pa jih razumemo kot prispodobe človeka. Ravno tako delujejo zgodbice kot drobne pripovedi iz sveta teh zverinic.

Knjiga je izšla v samozaložbi s finančno pomočjo občine Ajdovščina. Uradna predstavitev bo spomladi prihodnje leto, že prav kmalu, 15. oktobra, pa bodo, v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini, na ogled originalne ilustracije ter ure pravljic za zaključene osnovnošolske skupine otrok.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #literartura

Kolofon