Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Jakob Kodermac poskrbel za nove tri točke Primorja

Nogometaši Primorja nadaljujejo uspešen niz tekem na gostovanjih. V soboto jih je pot vodila v Brežice, gostovanje pri najmlajši ekipi lige pa se je končalo na najboljši možni način. Jakob Kodermac je v 49. minut dosegel svoj sedmi gol v sezoni in poskrbel za 17. točko ajdovske ekipe. Dekleta Primorja so na domačem igrišču morale priznati premoč Ljubljani.

Gostovanje pri klubu, kjer na direktorskem stolčku sedi nekdanji nogometaš in športni direktor ajdovske ekipe, Kristijan Marković, se je razpletlo tako kot so si rdeče črni želeli. Pravzaprav je rezultat 0:1 dokaj nerealen prikaz dogajanja na igrišču, saj bi lahko Ajdovci, z malce več sreče in zbranosti, dodobra napolnili domačo mrežo. Na drugi strani pa je vratar Primorja Denis Pintol več ali manj le opazoval dogajanje na igrišču.

Za nove tri točke je najbolj zaslužen Jakob Kodermac, ki je v drugi minuti drugega polčasa izkoristil predložek v domači kazenski prostor in z glavo zadel za četrto zmago moštva Borivoja Lučića. Pri lepi akciji sta sodelovala še Luka Badžim in Amel Džuzdanović. Tudi po doseženem golu so Ajdovci popolnoma prevladovali na igrišču in si priigrali še kup lepih priložnosti a ostalo je pri rezultatu 0:1. Primorje se lahko po 11 krogih prvenstva pohvali s 17 točkami, Brežice pa po nedavni zmagi na Ptuju ostajajo pri šestih. V nedeljo bo na Mestnem stadionu gostoval Fužinar, ki trenutno zaseda tretje mesto drugoligaškega prvenstva.

Dekleta ND Primorje

Včeraj je bila popoldne v Ajdovščini odigrana tekma Ženske lige med Primorjem in Ljubljano. Točke so odšle v prestolnico, Ljubljančanke so odpor domačink v zahtevni preizkušnji strle v uvodu drugega polčasa, ko sta primorsko mrežo zatresli Nina Šmid in Žana Rus. Ajdovke se še zdaleč niso osredotočile zgolj na branjenje svojih vrat, nekajkrat so tudi same krenile v napad in Ljubljančanke stisnile na njihovi polovici. Kljub temu pa to ni bilo dovolj za zadetek. Hčere burje ob zaostali tekmi s Pomurjem ostajajo pri šestih točkah, Ljubljančanke pa so se v Vipavski dolini veselile pete zaporedne zmage.

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon