Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

17-letna Nena Černigoj dosegla svoj prvi reprezentančni gol

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je po dobrem boju na koncu morala tudi v drugo priznati premoč aktualnim evropskim prvakinjam Norvežankam. Te so bile pred lepim številom gledalcev v ljubljanski dvorani Stožice boljše s 26:21. Tekmo si bo zagotovo zapomnila 17. letna Nena Černigoj, ki je dosegla svoj prvi gol za reprezentanco. Čestitke pa si zaslužijo tudi Nuša Fegic, Dominika Mrmolja in Maja Svetik.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića, ki zaradi družinskih zadev tokrat ni vodil tekme, so tudi na drugi tekmi z evropskimi prvakinjami izgubile, a je bil izid proti tokrat precej bolj tesen kot v četrtek na Norveškem. Takrat so Slovenke brez Elizabeth Omoregie in Ane Gros izgubile s 17:29, Norvežanke pa so v Stožicah, ko se je prva vrnila v postavo, slavile za pet golov.

Na tekmi pa je bilo čutiti kar precej ajdovskega pridiha. Za lepo potezo so poskrbeli v rokometnem klubu Mlinotest, saj so na tribune dvorane v Stožicah pripeljali kar 70 deklet iz klubskih mlajših selekcij. S tem so poskrbeli za še boljše vzdušje med igro obenem pa so mlade rokometašice doživele vtis velike tekme.

ŽRK Mlinotest mlade 2021 repka

Na igrišču so za dodatni ajdovski pridih poskrbele Nena Černigoj, Nuša Fegic, Dominika Mrmolja in Maja Svetik. Vse štiri produkt domače rokometne šole, ki z nastopom v državnem dresu potrjujejo dobro delo ajdovske rokometne šole. Največji aplavz si je prislužila komaj 17. letna Nena Černigoj, ki je 24. minuti tekme dosegla svoj prvi gol za člansko ekipo Slovenije. Ostale tri ajdovske rokometašice se tokrat niso vpisale med strelke.

Pokal EHF Euro sicer poteka v času kvalifikacijskih ciklov za nastop na evropskem prvenstvu. V njem nastopajo vse tri gostiteljice EP prihodnje leto v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori ter evropske prvakinje z Norveške, ki so si že zagotovile nastop na zaključnem turnirju.

Slovenija se bo naslednjič v pokalu EHF Euro merila na začetku marca prihodnje leto proti Severni Makedoniji, decembra letos pa jo čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji. V skupinskem delu bodo tekmice Črnogorke, Angolke in Francozinje.

Za ajdovski rokometni klub Mlinotest pa prihaja prvi vrhunec sezone. V četrtek in petek bo na Policah vse v znamenju dveh evropskih tekem proti švedstemu Kristianstadu. Predprodaja vstopnic poteka do srede, 13. oktobra. Zagotovite si vstopnico po znižani ceni v trgovini Mlinotest Ajdovščina ali v Okrepčevalnici Pika. Število vstopnic je omejeno.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon