Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nogometaši Fama Vipave nadaljujejo v ritmu zmag

Med vikendom so bili znova zelo uspešni nogometaši Fama Vipave, ki so v Ljubljani, na gostovanju pri Svobodi, ponovno dokazali zakaj so trenutno vodilna ekipa tretjeligaškega prvenstva. Po treh zaporednih porazih so novo točko osvojili Boreasi, nič kaj zadovoljni pa niso tokrat v taboru Kixov.

Deveti krog tretjeligaškega nogometnega prvenstva na zahodu je prinesel dve gostujoči zmagi, štiri domače in le en neodločen izid. Obenem pa tudi dvajset golov, 28 rumenih kartonov, dva rdeča, ter dve enajatmetrovki. Ni pa prinesel spremembe na vrhu lestvice, kjer še naprej ostaja Fama Vipava. Igralci v zelenih dresih v tej sezoni ne poznajo poraza, na gostovanju v Ljubljani pa so dosegli že svojo sedmo zmago. Tako so trenutno pri 23-ih točkah, drugouvršeni Tolmin pa zaostaja za dve.

Za zmago pri Svobodi je najprej, v 26. minuti, zadel Aron Petkovšek, v nadaljevanju pa je odlično strelsko formo potrdil Miha Kopatin, ki bi kaj lahko še odebelil svoj izkupiček, saj so mu en zadetek v prvem polčasu razveljavili. Zadel je v 48. in 75. minuti in se tako s sedmimi goli zavihtel na tretje mesto najboljših strelcev v ligi. Vipavci so odigrali zelo zanesljivo in imeli tekmo popolnoma pod nadzorom. V nedeljo bo v Vipavi gostovala ekipa Šobec Lesce, trenutno tretjeuvršena ekipa lige.

Nekaj dobre volje pa se je znova naselilo v slačilnico Nogometnega kluba Boreas iz Ajdovščine, ki nastopa v Enotni primorski ligi. Nogometaši so tokrat gostovali pri ŠD Košana. Srečanje se je končalo z neodločenim rezultatom 0:0. Za Ajdovce je to prva točka po treh zaporednih porazih. Prihodnji vikend prihaja v Ajdovščino ekipa Bistrc Irbis.

KIX Olimpija 2021

Malonogometaši so v drugoligaškem prvenstvu odigrali četrti krog. Ajdovci so gostovali v Ljubljani pri ekipi Olimpije. Domačini so bili boljši z 6:4. Za Kixe, ki so v 34. minuti sicer povedli z 3:4, so zadeli Domen Ličen, Aljaž Bolko in Andrej Vanceta. V soboto bo v Ajdovščini gostovala Sevnica.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet, #futsal

Kolofon