Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski rokometaši uspešni tudi na Ptuju

V soboto popoldan so rokometaši, v drugi slovenski ligi, odigrali drugi krog letošnjega državnega prvenstva. In tudi v drugo se je tekma dobro odvila za ajdovske fante, ki so na gostovanju na Ptuju, dosegli zmago. Bilo je 17:25. Drugi krog so odigrali tudi košarkarji, a v dobrem vzdušju v Logatcu, žal morali priznati premoč domačinom.

Po zmagi v prvem krogu proti ekipi Pomurja so ajdovski rokometaši tudi v soboto, na Ptuju, pokazali dobro formo. Domačini v končnici tekme niso našli pravega orožja za razigrane Ajdovce, ki so zasluženo slavili z 17:25. Tekma je bila v prvem polčasu precej izenačena, rahlo pobudo pa so imeli Ajdovci, a se niso zmogli otresti borbenih domačinov.

Po prihodu iz slačilnic pa se je razlika v kakovosti vendarle pokazala tudi na igrišču. Agresivnejša igra v obrambi je sprožila hitre protinapade in kmalu se je začela prednost ajdovske ekipe povečevati. Po golu Mihe Polanca je bilo v 42. minuti že 12:16. Domačini so bili na prednost Ajdovščine brez odgovora in do konca srečanja niso več ogrozili gostujoče zmage. Marko Peljhan je bil s sedmimi goli najboljši strelec ajdovskega moštva, Jani Svetik pa je v strelsko statistiko vpisal pet zadetkov. V prihodnjem krogu bodo Ajdovci gostovali v Kočevju.

Drugi ligaški krog so odigrali tudi košarkarji v tretjeligaškem prvenstvu. A tudi tokrat se za ekipo Leone Ajdovščina ni izšlo najboljše, saj so na gostovanju v Logatcu, pri ekipi Opikar EVMA, izgubili s 64:57. Ajdovci so se sicer dobro upirali gostiteljem in pred zadnjo četrtino zaostajali le za pet točk, a so v končnici več zbranosti in natančnosti pri metih, pokazali Logatčani ter ob zadnjem pisku slavili zasluženo zmago. Pri Ajdovcih, ki se jim je poznala predvsem kratka klop, je bil s 16.  točkami najboljši Domen Petrovič, na nasprotni strani pa je nekdanji član ajdovske ekipe, Aleksandar Gruborović dosegel 13. točk. V petek bo v Ajdovščini gostovala Vrhnika.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #košarka

Kolofon